Μενού Κλείσιμο

Με επιτυχία στέφθηκε η συναυλία “CINE – TANGO” που διοργάνωσε ο όμιλος φίλων της φύσης και του ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια»

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια» διοργάνωσε την συναυλία “CINE – TANGO” , από το Tango στην Κινηματογραφική Μουσική, με το «Plaza Ensemple», η οποία έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην πόλη της Κατερίνης, με την φιλική συμμετοχή του τραγουδιστή Μανώλη Χατζημανώλη. Η εκδήλωση αυτή  ήταν η απαρχή της συνεργασίας του Ομίλου μας με το Plaza Ensemple καθώς και το πρώτο μας βήμα, στην σχεδίαση και στην διοργάνωση συναυλίας σε αυτό τον χώρο της μουσικής σκηνής και για το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας.

Την προσπάθειά μας αυτή στήριξαν: Ο Δήμος Κατερίνης, ο Ο.Π.Π.Α.Π. , το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Μέγας Χορηγός της Συναυλίας ήταν η επιχείρηση Giorgos apartments του Παναγιώτη Γ. Θεοδωρίδη ο οποίος είναι και ενεργό μέλος του Ομίλου μας. Την συναυλία επίσης στήριξαν οι επιχειρήσεις: ΕΒΗΛ, Toyota Podas, κατάστημα Κατερίνης «Γεμανός», Vaklavas κόσμημα, Ελαστικά Νικολαΐδης και ηλεκτρολογικά έργα Θεόδωρος Α. Πουλατσίδης.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Δημοτικό Ραδιόφωνο και το Ολύμπιο Βήμα. Να ευχαριστήσουμε επίσης όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Πιερίας που στηρίζουν συνεχώς της δράσεις μας γνωστοποιώντας τες στο ευρύ κοινό.

Στη συναυλία ερμηνεύθηκαν γνωστές συνθέσεις και τραγούδια από το κλασικό ταγκό και το nuevo tango καθώς και από ταινίες του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου που μας χάρισαν έντονα και όμορφα συναισθήματα, σαν θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες.

O Carlos Gardel, o Astor Piazzolla, o Nino Rota (Dolce vita, Le notti di Cabiria ) ο Enio Morricone (Cinema Paradiso) , ο Nicola Piovani (La vita e bella) και άλλοι σημαντικοί δημιουργοί, ήταν «παρόντες» με τις μελωδίες τους, μέσα από την ερμηνευτική και ενορχηστρωτική διάσταση του Plaza Ensemble.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας αποδόθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη ενώ τα μέλη του Μουσικού Σχήματος αφιέρωσαν ορισμένα τραγούδια.

Ο Όμιλος απένειμε τιμητική διάκριση στον μουσικό Χαράλαμπο (Μπάμπη) Τοκανίδη και παράλληλα τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του. Ο Μπάμπης Τοκανίδης έχοντας καταγωγή από την Νεοκαισάρεια Πιερίας, συναισθηματικά δεμένος με αυτήν και με την δίψα να βοηθήσει τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε,  συνέλαβε την ιδέα της οργάνωσης και της επιμέλειας της εκδήλωσης. Προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τόσο την ίδια την πόλη του να απολαύσει μοναδικές μουσικές στιγμές και χρώματα όσο και παράλληλα να βοηθήσει στην περάτωση του Εκθετηρίου του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας. Την απονομή των αναμνηστικών και της τιμητικής διάκρισης παρέλαβαν τα αδέρφια του Αθηνά και Μάκης Τοκανίδης.

Στην συναυλία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμό και Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κατερίνης, ο Βουλευτής Πιερίας κος Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο κος Ορνιθόπουλος εκπροσωπώντας την Βουλευτή Πιερίας κας Μπέτη Σκούφα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Θεοφάνης Τερζόπουλος.

Την Συναυλία υποστήριξε με την παρουσία προσωπικού η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μαθητές και μέλη του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

PLAZA ENSEMBLE

Το Plaza Ensemble ιδρύθηκε το 2004 από τους Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Άκη Αρχοντή (βιολί), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο) με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας

απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως, αντικατοπτρίζουν την ακαδημαϊκή παιδεία καθώς και την ουσιαστική καλλιτεχνική αξία των δημιουργών τους.

Το ρεπερτόριο του Plaza Ensemble περιλελάμβανε μουσική του Astor Piazzolla, του Nino Rota, του Μάνου Χατζιδάκι, πορτογαλέζικα Fados, μουσική από τον ευρωπαϊκό και διεθνή κινηματογράφο, σύγχρονη μουσική, συνοδεία βωβού κινηματογράφου και σύγχρονο αυτοσχεδιασμό.

Το Plaza Ensemble έχει εμφανιστεί στην Eλλάδα και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως την soprano Σόνια Θεοδωρίδου, τον Δώρο Δημοσθένους, τον Ανδρέα Καρακότα, τον Μανώλη Χατζημανώλη, την Έλσα Μουρατίδου, την Γιούλα Μιχαήλ, καθώς και με τη γαλλική χορευτική ομάδα «Anassa».

Το 2011 κυκλοφόρησε σε CD η συνεργασία με τη Σόνια Θεοδωρίδου υπό τον τίτλο «Songs from the Big Screen» (Human Voice Productions, Berlin).

Ο Μανώλης Χατζημανώλης (τραγούδι) γεννήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης το 1964. Σπούδασε τρομπέτα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, ωδική, ενοργάνωση, αντίστιξη και φούγκα) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου. Είναι διπλωματούχος της Σχ. Καλών Τεχνών του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής για τον κινηματογράφο με το Γάλλο συνθέτη Laurent Petitzirard. Με το τραγούδι ασχολείται από το 1989. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες (Στ. Κουγιουμτζή, Θ. Μικρούτσικο, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Β. Δημητρίου,Μ.Τόκα, Ν. Ξυδάκη, Γ. Καζαντζή κ.α) ερμηνεύοντας τραγούδια τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με την συναυλία αυτή έκλεισε ένας κύκλος δράσεων για το καλοκαίρι του 2021 από μία σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Όμιλός μας. Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να αναπτύξουμε δράσεις με διαφορετική προσέγγιση αλλά παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση. Να προστατεύσουμε, να αναδείξουμε και να παρακινήσουμε τα μέλη μας και την τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχή της σε αυτές και να προσεγγίσουμε όλοι μαζί τις φωτεινές πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό, να εργαζόμαστε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των επόμενων δράσεων μας, αναπτύσσοντας συνεχώς τον αρχικό μας σχεδιασμό από ιδρύσεως του Ομίλου μας και την δέσμευσή μας σε αυτόν!

Σας ευχαριστούμε ολόθερμα για την συνεχόμενη υποστήριξή σας στις προσπάθειες που καταβάλλουμε, ευελπιστώντας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Ακολουθεί μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα από την εκδήλωση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=wIBwRlKqoV8

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ