Μενού Κλείσιμο

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ – Το «Oruc Reis» πλέει προς Καστελόριζο – Ανακλήθηκαν οι άδειες των στρατιωτικών

Εκτάκτως θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού,  το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), μετά τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, που αγνοώντας τους διεθνείς κανόνες, βγάζει το «Oruc Reis» στο Καστελόριζο

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί και αφού εξέδωσε νέα Navtex η Τουρκία για έρευνες στην περιοχή νότια του Καστελόριζου, έως τις 23 Αυγούστου.

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στην περιοχή υπάρχει κινητικότητα τουρκικών πολεμικών κάποια από τα οποία θα συνοδεύσουν το «Oruc Reis» που φέρεται να απέπλευσε από την Αττάλεια με «σβηστά ραντάρ» και κινείται με χαμηλή ταχύτητα για τα όρια της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Μετά τη σύναψη μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, οι Τούρκοι βρίσκονται σε δεινή θέση και προφανώς παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να πατήσουν πόδι σε περιοχή που δεν τους ανήκει. Ουσιαστικά ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει την συγκεκριμένη κίνηση, αφού αποχωρώντας (αμέσως μετά τη συμφωνία με την Αίγυπτο) από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για επίλυση των θεμάτων της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα, είχε «απειλήσει» για γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κρήτης.

ΓΕΕΘΑ: Ανακαλούνται οι άδειες των Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων

Εν τω μεταξύ ήδη, σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα.  Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ