Μενού Κλείσιμο

COVID 19 – Νέοι περιορισμοί για ναούς, μπαρ, κλαμπ και… πανηγύρια

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στη χώρα μας, αφού τουλάχιστον 21 εστίες κορονοϊού στην Επικράτεια δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά του ιού, ενώ καθημερινά επιβεβαιώνονται δεκάδες κρούσματα ο αριθμός των οποίων είναι σταθερά πάνω από 100.

Η πολιτεία σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διασπορά, εμφανίζεται έτοιμη να λάβει αυστηρότερα μέτρα, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και την μαζική μετακίνηση που είθισται να παρατηρείται κατά των 15αύγουστο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, κατόπιν σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31 Αυγούστου.

Υπαρκτό σενάριο το lockdown στη Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί 145 κρούσματα.

Αν δεν υπάρξει περιορισμός των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες είναι βέβαιο,  πως θα τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο-οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη- με στόχο τον περιορισμό διασποράς του ιού. Σε πρώτη φάση, τα μέτρα θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν περιοριστεί η διασπορά, θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με το μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία, η Θεσσαλονίκη, τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ