Μενού Κλείσιμο

Αξίζει να δώσω ζωή στην επιχειρηματική μου ιδέα;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε ευθέως την απάντηση σε ένα τόσο προσωπικό ερώτημα, που θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής σου.
Γιατί είμαστε εμείς στην τελική να σου πούμε πως δεν αξίζει, και γιατί να μας ακούσεις.
Μπορούμε ωστόσο, να σου παραθέσουμε μερικούς σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να γνωρίζεις και να εξετάσεις, και θα σταθούν καταλυτικοί για την οριστική λήψη της απόφασής σου.


  1. Έρευνα Καινοτομίας

Στήνοντας και θέτοντας σε λειτουργία την επιχείρησή σου, σίγουρα δεν θες σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακαλύψεις πως κάτι ίδιο έχει υπάρχει ήδη σχεδόν επακριβώς, έως και να κινδυνέψεις να κατηγορηθείς για αντιγραφή. Έτσι λοιπόν, όσο ακόμα ζυμώνεις την ιδέα σου, κάνε την αντίστοιχη έρευνα στο διαδίκτυο. Αυτό  όχι μόνο θα σου επιβεβαιώσει  τη μοναδικότητα και την πρωτοτυπία της ιδέας σου, αλλά μέσα από τη διαδικασία θα μπορέσεις να διαβάσεις και άλλα success stories από όπου θα αντλήσεις έμπνευση και να κατανοήσεις καλύτερα τα βήματα που συνδέονται με την επιτυχία.

  1. Αποδόμηση Διαδικασίας

Σε δεύτερη φάση, θα χρειαστεί να σπάσεις την ιδέα σου σε όλα τα επιμέρους στοιχεία που απαιτούνται και σχετίζονται με τη φύση αυτής. Αν για παράδειγμα ενδιαφέρεσαι να λανσάρεις μια νέα τεχνοτροπία παρασκευής λικέρ θα χρειαστείς τον εξοπλισμό του αποστακτηρίου, αντίστοιχα έναν υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας για τη σύνταξη ενός κώδικα κ.ο.κ. Σε μερικά πλάνα ίσως να μην απαιτούνται πολλές “πρώτες ύλες”, κάποια άλλα όμως μπορεί να είναι πιο πολύπλοκα και οι ελλείψεις να επιφέρουν χρονοτριβή.

  1. Νομικές Συμβουλές

Έστω ότι η νέα σου πατέντα πέτυχε το δοκιμαστικό στάδιο και είσαι έτοιμος για την επίσημη δημοσιοποίηση. Μην ξεκινήσεις χωρίς να τους προσωπικούς σου λογιστή και δικηγόρο, με τον ένα να δρα συμπληρωματικά του άλλου. Ο δικηγόρος, θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες για τη δημιουργία εταιρείας στην Ελλάδα από την Oikonomakis Law, και πρώτα από όλα θα κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα της ιδέας σου, ενώ θα σε προφυλάσσει από κρυφές παγίδες. Ο λογιστής πάλι, θα είναι ο κατά κόρον υπεύθυνος για την έννομη φορολογική σου υπόσταση, ακολουθώντας ταυτόχρονα διαδικασίες που θα ελαχιστοποιούν τις οφειλές σου.


  1. Στρατηγική & Υποστήριξη

Ξέρουμε ότι έχεις πλημμυρίσει από ενθουσιασμό και ανυπομονησία, αλλά ακόμη δεν σκαρφάλωσες στην κορυφή του λόφου. Βρίσκεσαι πλέον στην τελική ευθεία, έτοιμος να ορίσεις το κοινό-στόχο σου και να έρθεις μαζί του σε ανοιχτό διάλογο. Άνθρωπος είσαι όμως, και δη άπειρος, και χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε παρεξήγηση, όλο και κάτι θα σου έχει ξεφύγει. Ακόμη και αν αποδειχθεί πως πέσαμε έξω, better safe than sorry που λένε. Μην παραλείψεις να απευθυνθείς σε μια ομάδα εξειδικευμένη στη στήριξη επιχειρήσεων στο business4extroversion.gr, για να διαμορφώσεις ή να ενισχύσεις το στρατηγικό σου πλάνο, και γενικά να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι ένα χέρια βοήθειας θα βρίσκεται εκεί για εσένα, μόλις το αναζητήσεις. 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ