Μενού Κλείσιμο

ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Τι περιμένουμε; – Του Γιάννη Σιδηρόπουλου,

Αώνες τώρα η Ανάσταση, σαν έννοια έχει αντέξει και έχει καταστεί διαχρονική και πανίσχυρη και έπαψε να είναι αποκλειστικά το θεμέλιο μίαςπίστης και ενός θρησκευτικού δόγματος με υπερβατικό μόνο χαρακτήρα.

Ο κάθε άνθρωπος, η κάθε κοινωνία και ο κάθε Λαός ανάλογα με το τι προσδοκούν κάθε φορά δίνει το αντίστοιχο περιεχόμενο στην έννοια «Ανάσταση».

Έτσι το δικαίωμα του καθενός, για διαφορετική προσέγγιση, μοιάζει εύλογο, φυσιολογικό και λογικό.

Κάθε κοινωνία επίσης και κάθε Λαός, για να επιζήσει οφείλει να δώσει νόημα και περιεχόμενο στην έννοια Ανάσταση, ανάλογο με την εκάστοτε εποχή.

Έτσι και εμείς σαν Έλληνες, οφείλουμε με πίστη στις δυνάμεις μας, να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με την ιστορία και πολεμώντας για το ανέφικτο, να πετύχουμε το εφικτό. Αυτή είναι η μοίρα και η αποστολή των ιστορικών Εθνών σαν το δικό μας.

Εφικτό σήμερα είναι, να ελπίζουμε, να πιστεύουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα διαφορετικό κόσμο, μέσα στον οποίο ο καθένας από εμάς και στο σύνολό του όλο το ελληνικό Έθνος θα έχει να παίξει ένα ρόλο αντάξιο της ιστορίας μας, χωρίς, αυτή η πίστη και η ελπίδα μας, να μοιάζει με κενό ρητορικό σχήμα.

Αδύνατο λέει ο Καζαντζάκης πως δεν υπάρχει και πως Αδύνατο είναι  ότι δεν επιθυμήσαμε αρκετά.

Στο δε πανάρχαιο φιλοσοφικό ερώτημα που τίθεται κάθε φορά, δηλαδή το εάν η πίστη είναι εκείνη που γεννά την ελπίδα, ή μήπως η ελπίδα γεννά την πίστη; Δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε μία απάντηση, γιατί μπορεί να ισχύσουν και οι δύο εκδοχές.

 

Φέτος η ΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν θα εορτασθεί όπως παραδοσιακά την γιόρταζε κάθε χρόνο ο ελληνικός λαός, λόγω της πανδημίας και των κινδύνων από τον συνωστισμό, γι αυτό και η Εκκλησία θα τελέσει τη Μ. Εβδομάδα τις λειτουργίες καθώς και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ, με λίγους πιστούς, κατανοώντας τους κινδύνους και το πρόβλημα!

Δεν πειράζει, εξ’ άλλου η πίστη στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ είναι εσωτερικό θέμα και δεν εκφράζεται με μία εκδρομή ή με τη σούβλα!

Ας δείξουμε και σε αυτή την αναγκαία απαγόρευση, την πειθαρχία που δείξαμε ως λαός, ως σήμερα στα μέτρα που συνιστούν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση, για το καλό όλων και σύντομα πιστεύω πως θα βγούμε νικητές όπως κάθε φορά που ήμασταν ενωμένοι, με πίστη σε έναν ανώτερο εθνικό σκοπό!

Είμαστε και είμαστε λίγοι ας μην αποδεκατιστούμε λόγω επιπολαιότητας.

 

Το μέλλον πάντοτε περιμένει κρυμμένο στη γωνία του δρόμου και η ιστορία εγκυμονεί εκπλήξεις.

Ο τοκετός, με πόνους φέρνει στον κόσμο τη ζωή και κάθε ζωή από μόνη της είναι ταυτόσημη με την ελπίδα. Αυτή πρέπει να είναι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ που περιμένουμε, μια ανάσταση που θα έχει το περιεχόμενο της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.

Ο Ελληνισμός επέζησε ως ιστορική συλλογικότητα επί αιώνες, μέσα στο όποιο διάστημα και η κάθε ατομικότητα είχε τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να μεγαλουργήσει, γιατί πίστευε σε αξίες και υψηλά ιδανικά.

Η μόνη κίνηση είναι μπροστά, ο μόνος στόχος είναι ψηλά, η μόνη σκέψη δυνατά και η μόνη λύση είναι ΠΟΙΟΤΙΚΑ

ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΟΧΙ στην ποσότητα. ΝΑΙ στην ποιότητα.

ΟΧΙ σε μια ευημερία επίπλαστη.

ΟΧΙ σε μία ευτυχία χωρίς την ηθική της στέρησης.

Η υποταγή του ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ!

 

Ζήσαμε χρόνια σε ένα χάρτινο πύργο σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας, ένας πύργος ο οποίος με τον πρώτο κραδασμό κατέρρευσε. Αντέξαμε!

Χρειάζονται να ξαναχτίσουμε τα θεμέλια της αυριανής κοινωνίας, επάνω στις αιώνιες σταθερές και άφθαρτες Αξίες του Ελληνισμού.

Αξίες τις οποίες, δανείστηκαν οι ξένοι και επάνω τους έχτισαν τις δικές τους κοινωνίες. Ενώ εμείς τις ξεχάσαμε ή τις απορρίψαμε και μιμηθήκαμε ότι πιο σάπιο και ευτελές, εισάγοντας το από έξω.

Είναι λοιπόν καιρός, ο καθένας χωριστά, αλλά; και στο σύνολο της όλη η Ελληνική κοινωνία, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Πειθαρχία και ενότητα. Μόνο έτσι το δέντρο της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ θα μεγαλώσει, θα βγάλει κλαδιά, φύλλα, άνθη και καρπούς.

ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ είναι ο πολιτισμός και η παιδεία.

«Παιδείας μεν αι ρίζαι πικραί, καρποί δε γλυκείς».

 

Επένδυση λοιπόν στην παιδεία, στον πολιτισμό και στις αρετές της φυλής μας, γιατί στην ιστορία, όποιος ΛΑΟΣ χάθηκε, πρώτα ηττήθηκε πνευματικά και πολιτιστικά και ύστερα καταστράφηκε οικονομικά.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Του Γιάννη Σιδηρόπουλου,

τέως Προέδρου του Δικ. Συλλόγου Κατερίνης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ