Μενού Κλείσιμο

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ: Ταξίδι σε ήχους της «καθ’ ημάς Ανατολής»

Μουσικές και χοροί –  καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν τη σφραγίδα και το χρώμα των ήχων και των ρυθμών της «καθ’ ημάς Ανατολής» παρουσιάστηκαν σε μία όμορφη εκδήλωση, από τον σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας στο πλαίσιο των «Αικατερινείων».

Ειδικότερα, η παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, στο Κλειστό Αμφιθέατρο Γυμνασίου & Λυκείου, στη Δ.Κ. Κάτω Μηλιάς.

«Η αποψινή εκδήλωση είναι πράγματι ξεχωριστή, καθώς βλέπουμε τον μουσικό θησαυρό της καθ’ ημάς Ανατολής με όχημα τον σύλλογο Μικρασιατών – τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία – να παρουσιάζεται μπροστά μας, να υφαίνεται και να δημιουργεί έναν εξαιρετικά ωραίο καμβά» τόνισε μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Νίκος Τσιαμπέρας.

«Παρουσιάσαμε στο θεσμό των «Αικατερινείων», ένα πρόγραμμα που επικεντρώθηκε σε Χορούς της Καππαδοκίας, της Πόλης, καθώς και σε τραγούδια των Παραλίων της Μ.Ασίας. Πιστεύω ότι η παράστασή μας έφερε στο προσκήνιο και μάλιστα σε εποχές που καλλιεργείται η φτήνια, την αξιοζήλευτη δύναμη της παράδοσης» σημείωσε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, Αναστάσιος Μπογιατζής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συγκεκριμένη βραδιά άνοιξε τον κύκλο εκδηλώσεων, που για πρώτη φορά στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» πέρα από την πόλη της Κατερίνης, θα φιλοξενηθούν και σε Τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ