Μενού Κλείσιμο

Αγρότες μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό: Δεν ικανοποιήθηκαν όλα μας τα αιτήματα – Οι τελικές αποφάσεις στα μπλόκα

Ο λόγος πλέον περνάει στους αγρότες. Αυτό διαφάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι των αγροτών μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Όπως είπαν σε ένα μεγάλο μέρος τους ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους αλλά όχι στο σύνολο.

Ο Ρίζος Μαρούδας από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με τη δύναμη των αιτημάτων και των μπλόκων μας ήρθαμε στη συνάντηση  στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο για αιτήματα που έχει αναγνωρίσει και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ως δίκαια και υπαρκτά. Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας και αυτό διαφάνηκε στην κουβέντα με τον πρωθυπουργό. Εμείς θα πάμε στα μπλόκα μας και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και εκεί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί πρέπει να δυναμώσουν τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν παραπέρα στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που εχει προβάλλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις ημέρες. Αυτή είναι η απόφασή μας και σε συντονισμό πανελλαδικό θα καθορίσουμε τα παραπέρα βήματά μας. Ο αγώνας μα συνεχίζεται. Εχει διαρρεύσει τι έχει ειπωθεί και προταθεί από την κυβέρνηση.

Για το πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις είπε ότι από σήμερα ξεκινά η ενημέρωση και μέχρι αύριο θα ξέρουμε που βρίσκεται η κινητοποίηση.

Ο Γιάννης Παναγής από το Πανσερραϊκό μπλόκο είπε: «Καταλαβαίνω την έκδηλη αγωνία μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όλη η κοινωνία σύσσωμη αντιστέκεται σε ένα βάναυσο σύστημα. Όπως κατανοείτε σε μια διαπραγμάτευση κάτι κερδίζεις αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε. Οι μόνοι αρμόδιοι να το αποφασίσουν είναι όλοι οι αγρότες. Έγινε ένας επικοδομητικός διάλογος και τις απαντήσεις θα τις δώσουν όλοι οι αγρότες».

 

ΠΗΓΗ: NEWSIT

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ