Μενού Κλείσιμο

Όλη η Άνοιξη στην αυλή του Καπνικού Σταθμού – Σε εξέλιξη η 3η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης

Οι ανθοπαραγωγοί της Πιερίας έχουν στρώσει ένα πανέμορφο χαλί, υφασμένο από χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού και μας προσκαλούν να την επισκεφθούμε. Δεν υπάρχουν λόγια που θα μπορούσαν να περιγράψουν αυτή την ομορφιά!

«Φέτος, βάλαμε τα δυνατά μας και κάναμε σημαντικές αλλαγές», αναφέρουν οι διοργανωτές. Τροποποιήσαν τη διάταξη των οικίσκων των παραγωγών, αυξήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ τους, και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς. Προπάντων, οι διοργανωτές προσέξανε τον περιβάλλοντα χώρο και την οδό Φλέμινγκ.

Η φετινή Άνοιξη παρουσιάζει μια «ακραία διαφορετικότητα» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι περιορισμοί που έχουμε υποστεί λόγω του κορωνοϊού μας έχουν κάνει πιο ευάλωτους. Πολλοί από εμάς βιώσαμε την κοινωνική απομόνωση, έχουμε μειώσει τις δραστηριότητές μας, έχουμε αποχωριστεί τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έχουμε στερηθεί την εργασία μας. Οι νέες αυτές συνθήκες είναι ιδιαίτερα έντονες και πιεστικές και δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αφήσουν ανεπηρέαστη την συναισθηματική μας κατάσταση, αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας

«Ελάτε λοιπόν μία βόλτα στον Καπνικό Σταθμό και δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο λουλούδι!  Ελάτε να σας κεράσουμε έναν ελληνικό καφέ, να καθίσετε σε ένα από τα τραπεζάκια της αυλής και να απολαύσετε την ηρεμία αυτής της όμορφης αυλής. Ελάτε να χαλαρώσετε! Να δανειστείτε ένα βιβλίο από την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, να συζητήσετε μαζί μας. Να πάρετε ότι στερηθήκατε τον τελευταίο καιρό!», αναφέρει η ΕΟΔνΠ στο κάλεσμά της.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον Δήμο Κατερίνης ο οποίος στηρίζει την 3η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα υλικά για την διαμόρφωση των 16 παρτεριών της οδού Φλέμινγκ.

Πώς θα γίνεται η είσοδος των επισκεπτών

Να σημειωθεί, ότι ιδιαίτερη είναι η αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχει πάρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης για την αρτιότερη διοργάνωση και όπως αναφέρει: «Το εμβαδόν της αυλής του Καπνικού Σταθμού είναι περίπου 1.000 τ.μ. Λάβαμε αυστηρά μέτρα και θα επιτρέψουμε μόνο έναν επισκέπτη ανά 10 τ.μ.  Δηλαδή, θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως και 100 επισκέπτες στον χώρο. Σε ώρες αιχμής κάθε επισκέπτης θα παραλαμβάνει στην είσοδο μία κάρτα από τους εθελοντές της ομάδας, την οποία θα πρέπει να επιστρέφει κατά την έξοδο του.  Όταν διατεθούν και οι 100 κάρτες θα ξέρουμε ότι οι επόμενοι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν στην είσοδο μέχρι που να εξέλθει κάποιος από την αυλή. Οι κάρτες εισόδου θα είναι πλαστικοποιημένες και θα απολυμαίνονται κάθε φορά από το προσωπικό της εισόδου.

Εννιά μοδίστρες από την πόλη μας έχουν ράψει 1.500 υφασμάτινες μάσκες πολλαπλών χρήσεων και όσοι επισκέπτες επιθυμούν να κάνουν χρήση της μάσκας εισερχόμενοι στον χώρο θα τους προσφέρουμε μία δωρεάν.

Για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού, στην είσοδο, θα διατίθεται το βιβλίο των Γερμανικών αποζημιώσεων (έναντι 15 ευρώ)»

Μπορείτε να δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες από τον χώρο εδώ

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ