Μενού Κλείσιμο

Μια υπέροχη ποντιακή θεατρική βραδιά από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή και τον Εύξεινο Πόντο Κορινού

Στο Θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης, για πρώτη φορά φέτος η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας σε συνδιοργάνωση με το νεοσύστατο Θεατρικό Τμήμα του Εύξεινου Πόντου Κορινού, ανέβασαν την κωμωδία του Σαχινίδη Κυριάκου «Το Ράσον κ’ ευτάει τον Καλόερον » σε σκηνοθεσία Μυστακίδη Κώστα, θέλοντας να δείξουν την σύμπνοια και την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των συλλόγων που έχουν ως κοινό σκοπό την διατήρηση των  παραδόσεων και της ποντιακής διαλέκτου.

Η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, ασχολείται με το Ποντιακό Θέατρο από το 1996 ανεβάζοντας ποντιακές Θεατρικές παραστάσεις.

Το 12ήμερο από τα Χριστούγεννα έως τα Θεοφάνεια, αναπαριστά  το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κορινού Εύξεινος Πόντος, δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα από το 1976. 

Διατηρεί έξι  τμήματα εκμάθησης χορού, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, τμήμα  εικαστικών, τμήμα χορωδίας και θεατρικό τμήμα.

Στην Παράσταση συμμετείχαν αλφαβητικά οι  ηθοποιοί : Αγαθαγγελίδη Δημήτρης, Αγαθαγγελίδης Σάκης, Αδαμίδης Βασίλης, Αθανασιάδου  Σοφία, Αναστασιάδης  Τάσος, Ανδρεάδου  Δέσποινα, Βαρυτιμίδου  Άρτεμις, Κουνατίδου Βούλα, Ναζαρίδης Μίλτος, Παναηλίδου Χαριτίνη και Τοπαλίδου Σοφία

Σκηνοθέτης: Μυστακίδης Κώστας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ