Μενού Κλείσιμο

Ο Βράχος και η Ελιά (Θεατρική Παράσταση του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης)

H Θεατρική ομάδα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Βράχος και η Ελιά», ένα παραμύθι του Δρ. Φιλοσοφίας και συγγραφέα Όμηρου Ξενίδη, σε σκηνοθεσία της Δώρας Γιαννακίδου, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 (11 το πρωί για τα σχολεία και 19:30 για το κοινό), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).
Ακόμη κι ένας βράχος νιώθει μοναξιά και θέλει παρέα. Οι φίλοι του, η Θάλασσα, ο Ουρανός, o Ήλιος, το Φεγγάρι, η Βροχή, η Νύχτα και ο Άνεμος, έχουν πολλές ασχολίες και δεν μπορούν να του κρατήσουν συντροφιά. Μια μέρα του φέρνουν ένα μικρό κλαδάκι Ελιάς κι η ζωή του αλλάζει. Πώς να το φροντίσει; Πώς να ταιριάξει με κάτι τόσο διαφορετικό; Και τι είναι αυτό το «σαα-γα-πώ» που πρέπει να λέει συνέχεια στο κλαδάκι; Τι θα συμβεί όταν εξαντληθεί η υπομονή του Βράχου;
Οι μαθητές/τριες της ομάδας μας εδώ και επτά μήνες, αρχικά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και μετά μέσα από τις δραματοποιημένες σκηνές, καταφέρνουν να εκφράσουν τον καλύτερο εαυτό τους, βιώνοντας και ζώντας ως Βράχος, Ουρανός, Ήλιος, Νύχτα και Φεγγάρι, τη μαγεία της θεατρικής διαδρομής. Άλλωστε, αυτό έχει αξία για μας. Σας περιμένουμε όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, γιατί «κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας».
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ