Μενού Κλείσιμο

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης – «Το μαργαριταρένιο κουμπί»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας) συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος «Λατινική Αμερική: Γη, πολιτική, ιθαγενής πληθυσμός». Έτσι σήμερα  Δευτέρα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «El boton de nacar / Το μαργαριταρένιο κουμπί», στο αμφιθέατρο του τμήματος (είσοδος απέναντι από το ΙΚΑ Κατερίνης), με ώρα έναρξης 19:30 και ελεύθερη είσοδο.

 

«El boton de nacar / Το μαργαριταρένιο κουμπί»– Σκηνοθεσία: Patricio Guzman (Χιλή)

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή ντοκιμαντερίστες και κινηματογραφιστές, ο Χιλιανός σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουσμάν, στρέφει την κάμερά του στην ιστορία της πατρίδας του. Από τους πρώτους ιθαγενείς, μέχρι τον Σαλβαδόρ Αλιέντε. Μία ιδιαίτερη ιστορική αναδρομή, με οδηγό τη φύση, το νερό κι ένα ‘Μαργαριταρένιο Κουμπί’.

Υπόθεση: Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής και ταυτόχρονα κρύβει το μυστικό δύο κουμπιών που βρέθηκαν στο βάθος του ωκεανού. Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ