Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια 30-01-2020

 

1

Εδώ και (τουλάχιστον) δύο χρόνια το  (κτιριακά) προβλήματα, με κυριότερο την «ξαφνική αποκόλληση» μαρμάρων από την πρόσοψή του, απειλώντας την σωματική ασφάλεια νομικών και πολιτών που το προσεγγίζουν. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ασημίνα Στρίμπα, τονίζοντας πως για το ζήτημα (αλλά και για πολλά ακόμα) ο Σύλλογος εγκαίρως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουν εντοπίσει και το έχουν αναφέρει ακόμη και οι υπεύθυνοι δικαστικοί, αλλά παραμένει άλυτο, είπε η κ. Στρίμπα. Ωστόσο, όπως φαίνεται και μετά την πρόσφατη συνάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, υπάρχει κινητικότητα από πλευράς της πολιτείας, είπε η πρόεδρος του Συλλόγου.

Αν πάντως το «αυτί της πολιτείας» δυσκολεύεται να «ιδρώσει» ακόμη και σε ζητήματα ασφάλειας των κτιρίων που θέτει επιτακτικά ο νομικός και δικαστικός κόσμος, καταλαβαίνετε πόσο μικρότερες πιθανότητες έχουν «άλλοι κλάδοι» να εισακουστούν για παρόμοια θέματα.

Κρατάμε ότι υπάρχει «κινητικότητα», με την ελπίδα να μην χρειαστεί να περάσουν άλλα δύο χρόνια, μέχρι να γίνει η απαιτούμενη παρέμβαση στο κτίριο. Μέχρι βέβαια να γίνει (γιατί μην την περιμένετε και αύριο ή σε λίγες μέρες), «καλή τύχη» σε όσους θα πρέπει να προσεγγίσουν το Δικαστικό Μέγαρο. Η λαϊκή συμβουλή «τοίχο-τοίχο» σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν ενδείκνυται…

 

 

2

«Η Ελλάδα από ‘επενδυτική έρημος’ μετατρέπεται σε νέα ‘γη της επαγγελίας’ μέσω των επενδύσεων» δήλωσε (και καλώς δήλωσε) στη Γαλλία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας… Στο εξωτερικό, ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει για την περιοχή του, ειδικά όταν απευθύνεται σε κοινό που δεν έχει ιδέα (ή νομίζει πως δεν έχει ιδέα) τι συμβαίνει στο εσωτερικό.

 

 

3

Με δήλωσή της η (παθούσα κατά το πρόσφατο παρελθόν) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, καταδίκασε «απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους» κάθε μορφή λεκτικής και σωματικής βίας απέναντι στους συναδέλφους της, βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στον κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Όπως αναφέρει, «οι προσωπικές μου μνήμες, όπως και οι μνήμες των άλλων δύο τότε εκλεγμένων βουλευτών με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, από τα μαύρα «επεισόδια » έξω από τα σπίτια μας πριν ακριβώς ένα χρόνο, είναι ακόμη νωπές και μας έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα.

Το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου στέκεται απέναντι σε ο,τιδήποτε βάζει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία, σε ο,τιδήποτε κι οιονδήποτε εκτρέφει θύλακες μισαλλοδοξίας κι ακρότητας», καταλήγει η κ. Σκούφα.

Να σημειωθεί, ότι πριν λίγες μέρες «φίλαθλοι» του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη «βανδάλισαν» γραφεία κυβερνητικών βουλευτών, «διαμαρτυρόμενοι» (αυθορμήτως πάντα) για την επίθεση που δέχεται η ομάδα τους από τον Αυγενάκη.

Σε κάποιο μέλλον, ανάλογη δήλωση μπορεί να υπάρξει για τους συναδέλφους τους της Θεσσαλονίκης και από άλλους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης (Ε καλά, δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά!)

 

 

 

 

4

Κοίτα να δεις, που θα αποφασιστεί καμιά διακοπή πρωταθλήματος, πάνω που γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ