Μενού Κλείσιμο

Μέτρα ενίσχυσης των ευάλωτων οικονομικά πολιτών, λόγω κορονοϊου, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για απαραίτητη ενίσχυση, αφού τα έξοδα των πολιτών είναι αυξημένα και τα έσοδα μειωμένα. Την ερώτηση συνυπογράφει και η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα

Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω κορονοϊού, ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους, «Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 αφήνουν ήδη το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια οικονομία, τονίζουν οι  βουλευτές και παρά το γεγονός ότι  στην Ελλάδα, παρότι δεν μπορούν να γίνουν από τώρα ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης, οι συνέπειες έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται. Η εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 δημιουργεί αυξημένα έξοδα στους πολίτες για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, αλλά και την ανάγκη αυξημένων άμεσων δαπανών για την προμήθεια τροφίμων σε περιπτώσεις καραντίνας, αλλά και κατ’ εφαρμογή των προτροπών των ειδικών για την παραμονή στο σπίτι. Ταυτόχρονα υπάρχει μείωση  εσόδων σε πολλές κατηγορίες επαγγελματιών.

Επειδή υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να καλύψουν τα άμεσα και απρόβλεπτα αυτά έξοδα καθώς δεν έχουν αποταμιεύσεις»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, εάν προτίθενται να προβούν στην παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους πιο ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας για την κάλυψη αυτών των εξόδων

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ