Μενού Κλείσιμο

Πώς να χάσετε τα κιλά των διακοπών

Οι διακοπές είναι μια περίοδος ξεκούρασης και εξερευνήσεων και διασκέδασης. Ο τελικός απολογισμός αυτής της πολύ ευχάριστης απόδρασης από τη καθημερινότητα ίσως να περιλαμβάνει μερικά ανεπιθύμητα επιπλέον κιλά. Δε χρειάζεται να χάνετε τη χαρά σας, αλλά να αντιμετωπίσετε την απώλεια αυτού του βάρους με αποφασιστικότητα και σωστή στρατηγική. Δείτε μερικές απλές και αποτελεσματικές συμβουλές.

Επαναφέρετε τη Διατροφή σας

Ξεκινήστε ενυδατώνοντας σωστά το σώμα σας. Το να πίνετε άφθονο νερό βοηθά στην απομάκρυνση του πλεονάσματος νατρίου και τον τοξινών αλλα επίσης ενισχύει και το μεταβολισμό σας. Στις διακοπές η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών και αλκοόλ είναι συνηθισμένη αλλα τώρα προτιμήστε το νερό. Επιπλέον πρέπει να επιστρέψτε στις προ διακοπών διατροφικές συνήθειές σας. Τρώτε αργά ώστε να είστε ικανοποιημένοι αλλά όχι υπερβολικά γεμάτοι. Φροντίστε ώστε να διαμορφώσετε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής με πρωτεΐνη, δημητριακά ολική άλεσης, φρουτα και λαχανικά και όχι επεξεργασμένα τρόφιμα. Τέλος, ελέγξτε τις ποσότητες χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα και μπολ.

Προσθέστε λίγη Άσκηση

Επαναφέρετε τη ρουτίνα δραστηριότητας που είχατε. Επιδιώξτε διαθέτετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, είτε κάνοντας γρήγορο περπάτημα, είτε τζοκινγκ, ποδηλασία ή προπονήσεις αντιστάσεων. Η συνέπεια σε ότι επιλέξετε θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα κάψετε θερμίδες. Ομοίως δώστε προτεραιότητα και στη σωστή ρουτίνα ύπνου, επιδιώκοντας 7-9 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ. Αν το σώμα είναι ξεκούραστο μεγιστοποιούνται τα οφέλη της άσκησης και ρυθμίζονται οι ορμόνες τις πείνας. 

Χρησιμοποιήστε βοήθεια

Αν πάλι νιώθετε ότι έχετε αρκετό δρόμο ως το επιθυμητό βάρος ή ότι δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία μόνοι σας, ένας διαιτολόγος στην Νίκαια και άλλοι ειδικοί του χώρου μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σωστό χρόνο. Έτσι δε θα πέσετε στη παγίδα να κάνετε κάποια εξαντλητική δίαιτα express, που κάθε άλλο παρά θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας μακροπρόθεσμα. Αν παρόλα αυτά νιώθετε την  ανάγκη να δείτε άμεσα αποτελέσματα υπάρχουν διάφορα σκευάσματα εμπορίου που έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως, το λιποδιαλυτικό gel από το flexstores.gr και θα σας βοηθήσουν να έχετε καλή ψυχολογία και να μην εγκαταλείψετε.

Θέτετε μικρούς στόχους 

το να θέσετε μικρούς καθημερινούς στόχους είτε αναφορικά με το χρόνο που αθλείστε είτε με τα κιλά που χάνεται θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε τη πορεία σας. Θυμηθείτε οτι η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και γίνεται σταδιακά. Έτσι φροντίστε να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους και να είστε υπομονετικοί. Με κάθε στόχο που πετυχαίνετε και προχωράτε στον επόμενο κάντε ενα μικρο δωρο στον εαυτό σας. Ένα συμβολικό δώρο από τη DOROSET θα τονώσει τη ψυχολογία σας και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε θετική διάθεση καθόλη τη διάρκεια που προσπαθείτε προς την επίτευξη του επιθυμητού βάρους

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.