Μενού Κλείσιμο

Ιδέες διακόσμησης για τραπέζι Βάφτισης

Η μέρα της Βάπτισης είναι μια σημαντική αλλά και χαρούμενη γιορτή που σηματοδοτεί την αρχή του πνευματικού ταξιδιού ενός παιδιού. Η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται για να συμμετέχουν στη χαρά σας και σίγουρα θα θέλετε να φτιάξετε μια κομψή και ζεστή ατμόσφαιρα για αυτή τη μέρα. Είτε οργανώσετε μια μικρή συγκέντρωση είτε ένα μεγάλο πάρτι, ο σωστός στολισμός των τραπεζιών είναι πολύ σημαντικός για την ολοκλήρωση του σκηνικού που θα επιλέξετε να δημιουργήσετε. Σας δίνουμε κάποιες οδηγίες σχετικά με το τί μπορείτε να κάνετε.

 

Διαλέξτε ένα θέμα 

 

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα θέμα που να αντανακλά και να μην υποβιβάζει τη σημασία της περίστασης. Τα παραδοσιακά θέματα συχνά είναι σχετικά με το φύλο του μωρού, όπως νεράιδες ή πρίγκιπες σε απαλά παστέλ χρώματα. Τα  πιο σύγχρονα θέματα περιλαμβάνουν εξατομικευμένα μοτίβα, όπως αγαπημένους ήρωες, παραμύθια ή αγαπημένες παιδικές ιστορίες, το όνομα του παιδιού και το γούστο των γονιών και των νονών. Δώστε προσοχή στα χρώματα ώστε να είναι σε αρμονία με το θέμα αλλά και να αποπνέουν μια αίσθηση ηρεμίας. Χρώματα όπως το απαλό μπλε και ροζ, το χρώμα της μέντας και το μπεζ είναι ασφαλείς επιλογές που εκτός όλων συμβολίζουν την αγνότητα του γεγονότος. 

 

Βρείτε το κεντρικό κομμάτι

Η διακόσμηση και ειδικότερα ο στολισμός του τραπεζιού πρέπει να χτίζεται γύρω από ένα εστιακό κομμάτι το οποίο να είναι αρκετά εντυπωσιακό. Οι συνθέσεις λουλουδιών αποτελούν μια καλή λύση ιδίως αν αποτελούνται από φρέσκα λουλούδια, όπως λευκά τριαντάφυλλα ή κρίνα που συμβολίζουν τα νέα ξεκινήματα. Επίσης, τα διακοσμητικά αρωματικά κεριά σε γυάλινες θήκες μπορούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερη και εντυπωσιακή πρόταση αποτελούν τα διακοσμητικά από μάρμαρο απο το Home & Objects. Είναι μια πρωτότυπη και ξεχωριστη λύση που σας δίνει και πολλές επιλογές αναφορικά με τη διακόσμηση που θα τα πλαισιώνει.

 

Προσωπικές πινελιές

Προσθέστε το προσωπικό στοιχείο στη διακόσμηση. Βρείτε κάτι που να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο και την ιδιοσυγκρασία σας. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο προσωπικό στοιχείο του παιδιού, όπως μια φωτογραφία ως μέρος της κεντρικής διακόσμησης. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε προσωποποιημένα συμβολικά δώρα, όπως ένα μπρελόκ με το όνομα του παιδιού και την ημερομηνία της βάπτισης ή ατομικά γλυκά για βάπτιση από το Lateau Patisserie .

 

Τραπεζομάντηλα και μπαλόνια

Μια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της διακόσμησης είναι τα τραπεζομάντηλα. Δε πρέπει να παραλείψετε να επιλέξετε τραπεζομάντηλα που να ταιριάζουν με τα χρώματα και το ύφος της υπόλοιπης διακόσμησης. Το ίδιο ισχύει και για τα σερβίτσια και τις χαρτοπετσέτες. Απλά και κομψά σερβίτσια θα αναβαθμίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Το αντίθετο μπορούν να κάνουν οι υπερβολές με μπαλόνια και διακοσμητικά  μπάνερς. Διατηρήστε αυτά τα κομμάτια του στολισμού σε χαμηλούς τόνους και μην υπερβάλλετε ξεχνώντας το ουσιαστικό σοβαρό νόημα της συγκεκριμένης ημέρας.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.