Μενού Κλείσιμο

Υπουργείο Παιδείας – Ποιες οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων

Στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, παρουσιάζοντας όλα τα δεδομένα αλλά και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους.

Τρεις μήνες εργαζόμαστε σκληρά για να προσαρμόσουμε τα δεδομένα στην εποχή του κορονοϊού, είπε η Νίκη Κεραμέως συμπληρώνοντας πως «τώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα, αφού αποφασίστηκε η επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών κι όλων των οι εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής».

Η υπουργός τόνισε ότι η χρονιά για τα δημοτικά σχολεία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα ολοήμερα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς η σχολική χρονιά λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ οι συμβάσεις των αναπληρωτών καθηγητών παρατείνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πώς η επιτροπή κατέληξε στην επαναλειτουργία των σχολείων

Κυριότερος παράγοντας για την επαναλειτουργία, όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, ήταν η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες για επαναλειτουργία των εν λόγω σχολικών δομών.

Καταλυτικό ρόλο λοιπόν στην απόφαση για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έπαιξε:

ομόφωνη εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Η εισήγηση συνδέεται με την καθοδική πορεία της επιδημίας, με το ότι τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν λιγότερο, με το ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία.

συνολική αποκλιμάκωση έχει ξεκινήσει ομαλά. Υποδειγματικά τηρούνται τα μέτρα στα Λύκεια και Γυμνάσια

Η κα Κεραμέως ανακοίνωσε και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των μαθητών με δεδομένο ότι ο κορονοϊός έχει περιοριστεί σημαντικά στη χώρα μας, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί:

Η υπουργός ανακοίνωσε ακολούθως τα εξής:

-Συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30ή Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.

-Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

-Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού.

-προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες

-προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων

-προαιρετική η χρήση μάσκας και στα σχολεία και στα σχολικά λεωφορεία.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ