Μενού Κλείσιμο

Υδατοδεξαμενές τοποθετήθηκαν από την ΔΕΥΑ Κατερίνης σε Α.Αγιάννη, Παραλία, Τρίλοφο και Ρητίνη

Οι υποδομές «εχθρός» της… λειψυδρίας

 

Η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης σε όλες τις τοπικές κοινότητες, είναι μείζονος σημασίας, δηλώνει ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος

 

Το πρόβλημα της επαρκούς κάλυψης των υδρευτικών αναγκών στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Αγίου Ιωάννη, Παραλίας, Τριλόφου, Ρητίνης, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, μετά και την τοποθέτηση από τη ΔΕΥΑΚ τεσσάρων μεταλλικών δεξαμενών ύδρευσης. Το συγκεκριμένο έργο έγινε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

 

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΚ, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των δεξαμενών στον Άνω Άγιο Ιωάννη και στην Παραλία αντίστοιχα, ενώ την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνεται αφενός η τοποθέτηση της δεξαμενής στον Τρίλοφο και αφετέρου η σκυροδέτηση της βάσης της δεξαμενής στη Ρητίνης.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης  και υδροδότησης των παραπάνω περιοχών εξέφρασε στη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας που πραγματοποίησε στην Παραλία και στον Τρίλοφο αντίστοιχα – συνοδευόμενος από τοπικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ – ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ προς τους Δημότες, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης συνιστά για τη διοίκησή μας ζήτημα μείζονος σημασίας. Ταυτόχρονα εργαζόμαστε μεθοδικά για την εξυγίανση και ενδυνάμωση της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρεμβάσεων, που έχουν ανάγκη οι τοπικές μας κοινότητες, καθώς θα επιλύσουν οριστικά χρόνια προβλήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κουκοδήμος.

Επιπλέον, επισήμανε ότι  αντίστοιχες παρεμβάσεις  θα ενταχθούν άμεσα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 που εκπονεί η ΔΕΥΑΚ, όπως π.χ. οι Τοπικές Κοινότητες Μοσχοποτάμου, Κάτω Αγιάννη κ.α περιοχές, στις οποίες είναι αναγκαία η αύξηση της χωρητικότητας των υδρευτικών τους δεξαμενών.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις τοποθέτησης των δεξαμενών ύδρευσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αστέριος Μπουσνάκης τόνισε ότι θα συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας, καθώς και στην ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης των κατά τόπους κοινοτήτων. Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό έργο συνιστά  η τοποθέτηση της δεξαμενής ύδρευσης στο κέντρο της τοπικής κοινότητας Τριλόφου, καθώς λειτουργώντας επικουρικά με την εξόρυξη της νέας υδρευτικής γεώτρησης (της οποίας η μελέτη έχει εκπονηθεί από τη ΔΕΥΑΚ και η χρηματοδότηση με προσωπικές ενέργειες της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας των Τ.Κ. Νέας Τραπεζούντας και Κούκου αντίστοιχα».

Τα συνοπτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και το κόστος των δεξαμενών διαμορφώνονται ως εξής: Πρόκειται για την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών δεξαμενών ύδρευσης χωρητικότητας 1.000  κυβικών  μέτρων (μία στην Τ.Κ. Τριλόφου, μία στην Τ.Κ. Ρητίνης, μία στο δημοτικό διαμέρισμα Παραλίας) και μία 450 κυβικών στην Τ.Κ. Άνω Αγίου Ιωάννη, συνολικού κόστους 225.000 ευρώ, που όπως προαναφέρθηκε χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα για τη χρηματοδότηση και προμήθεια των μεταλλικών δεξαμενών διατυπώθηκε και εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια θητείας της απερχόμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, ενώ ο συνολικός κύκλος των εργασιών που αφορά εκσκαφές, διαμορφώσεις πλακών και μία σειρά ακόμη απαραίτητων παρεμβάσεων για την ολοκλήρωση του έργου υλοποιείται από τη νέα διοίκηση κατόπιν χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΚ.

Η μέθοδος κατασκευής συνίσταται από συναρμολογούμενο πλευρικό πλαίσιο, εσωτερική επένδυση από γεωύφασμα και μεμβράνη στεγανοποίησης, σκελετό της σκεπής και κυρίως σκέπαστρο. Οι δεξαμενές τοποθετούνται υπέργεια και είναι κυκλικής διατομής.

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ