Μενού Κλείσιμο

Κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή πέριξ των δημοτικών αναψυκτηρίων της Τ.Κ. Παραλίας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης με προσήλωση στον στόχο της, που είναι η κάλυψη του συνόλου των περιοχών οικιστικής ανάπτυξης με δίκτυα κοινής ωφελείας κατασκευάζει δίκτυο ομβρίων υδάτων της περιοχής πέριξ των δημοτικών αναψυκτηρίων της Τ.Κ Παραλίας. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος: «Με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση των περιουσιών του δήμου και των δημοτών από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζουμε την αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Κατερίνης με κατασκευή δικτύων ομβρίων. Για τον σκοπό αυτό, από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 ξεκίνησαν εργασίες, για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τ.Κ. Παραλίας – και όχι μόνο – το οποίο αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και εσχαρών στην περιοχή πέριξ των δημοτικών αναψυκτηρίων της Τ.Κ. Παραλίας».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Αστέριος Μπουσνάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρά την μεγάλη υποστελέχωση που παρουσιάζει στο τεχνικό τμήμα φρόντισε για την έγκαιρη και πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων εκκίνηση και σύντομα ολοκλήρωση κατασκευής δικτύου ομβρίων στην περιοχή πέριξ των δημοτικών αναψυκτηρίων της Τ.Κ. Παραλιας στο πέρας της οδού Λεωφόρου Στρατού. Η εν λόγω περιοχή αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση. Παρόλα αυτά κανείς δεν μερίμνησε τα προηγούμενα έτη για την επίλυση των προβλημάτων πλημμυρισμού. Για τον λόγο αυτό, μέχρι το πέρας της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του τοπικού δικτύου ομβρίων με τις αναγκαίες εσχάρες το οποίο και θα απορρέει εντός του τεχνικού του βόρειου καναλιού της Τ.Κ. Παραλίας καθιστώντας το δίκτυο απόλυτα λειτουργικό. Το συνολικό μήκος του κατασκευασθέντος κεντρικού δικτύου ομβρίων αγωγού PVC διατομής Φ200 αγγίζει τα 400μ, ενώ κατασκευάζονται ένθεν και ένθεν της οδού και τα αναγκαία κεντρικά φρεάτια-εσχάρες απορροής. Η μόνη εκκρεμότητα που θα απομείνει είναι η ασφαλτόστρωση του τμήματος πάνω από κατασκευαζόμενο δίκτυο ομβρίων».

 

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ