Μενού Κλείσιμο

«Βιώνουμε το δεύτερο κύμα», σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη – Δεν αποκλείεται η γενικευμένη χρήση μάσκας

Τα σταθερά αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ισοδυναμούν με δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα, υποστήριξε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένης χρήσης μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στο Mega εκτίμησε πως ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ισοδυναμεί με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, ηπιότερο ωστόσο του πρώτου. «Δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων. Είναι ήπιο γιατί λήφθηκαν στοχευμένα μέτρα σε διάφορα μέρη», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας.

«Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους», σχολίασε ο καθηγητής, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο γενικευμένης χρήσης της μάσκας.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, εκτίμησε (με πιθανότητα 90%, όπως σημείωσε) πως αυτά θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας όμως πως «αν θα παραταθεί η έναρξη για μία εβδομάδα, μπορεί να βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, να επισπεύσει τη συρρίκνωση ή τη σταθεροποίηση της νόσου».

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ