Μενού Κλείσιμο

Το στίγμα της Ν.Δ. έδωσε από την Κατερίνη ο Γραμματέας της Π.Ε. Γιώργος Στεργίου

Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής

Συνεχής και σταθερός διάλογος με τους πολίτες 

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να συνεχίσει να εκφράζει τις αγωνίες των πολιτών, μέσα από συνεχή διάλογο, διατυπώνοντας όπου αυτό επιβάλλεται ένα καινούργιο πλαίσιο ιδεών, δήλωσε από την Κατερίνη ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Στεργίου

Ο κ. Στεργίου, επισκέφθηκε χθες την Πιερία, ενόψει και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, κομματικούς, αλλά και κοινωνικούς φορείς.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Όπως είπε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν τις επισκέψεις τους σε περιοχές της χώρας, όπως ακριβώς έκαναν και πριν τις εκλογές του Μαΐου, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο διάλογος θα είναι συνεχής και με την ίδια ένταση όπως πριν ήταν πριν τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Η συνεχής «όσμωση με την κοινωνία» ασχέτως από τη θέση που έχει επιλέξει ο λαός για τη Ν.Δ., σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, είναι και το στοιχείο που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο, ώστε το κόμμα «να περάσει τις Συμπληγάδες της κρίσης σχετικά ανώδυνα» και τελικά να διατηρήσει και να αυξήσει το ποσοστό του, καθιστώντας το ως ένα κόμμα με το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Ο Γραμματέας του κόμματος, σχολιάζοντας τη νίκη της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές είπε ότι αυτή δεν συνοδεύτηκε μόνο με αύξηση των ποσοστών της, αλλά κυρίως με την εξαφάνιση «συγκυριακών πολιτικών σχηματισμών» που βασίστηκαν στον λαϊκισμό. «Ήμασταν η πρώτη χώρα η οποία εισήλθε σε φάση λαϊκισμού και με τη νίκη της Ν.Δ. γίναμε η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που βγαίνει από αυτήν την φάση», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πρώτες εβδομάδες του κυβερνητικού έργου, ο Γιώργος Στεργίου, στάθηκε σε τρία σημεία τα οποία δείχνουν και τις προθέσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Το πρώτο σημείο στο οποίο στάθηκε είναι η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, όπου οι υπουργοί πήραν έναν φάκελο με όλες τις κατευθύνσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον τομέα τους και των οποίων η πορεία με σαφή τρόπο και ανά πάσα στιγμή θα ελέγχεται από τον πρωθυπουργό.

Το δεύτερο σημείο είναι η κατάργηση του ασύλου, όπου στάλθηκε ένα σαφέστατο μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί έκνομες συμπεριφορές που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο και την εικόνα της χώρας μας.

Το τρίτο, επίσης σημαντικό σημείο, είναι η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ. Όπως είπε ο κ. Στεργίου, παρότι προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2020, προχώρησε στην άμεση μείωση, θέλοντας να δώσει μια βαθιά ανάσα στη μεσαία τάξη «γιατί προσδοκούμε στη συμβολή της για ανάταξη της οικονομίας».

 

Για αναρτήσεις προσβλητικού περιεχομένου από μέλη του κόμματος

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος και ως προς την στάση που θα κρατήσει το κόμμα, έναντι συμπεριφορών και δηλώσεων στελεχών του, οι οποίες μπορεί να το εκθέτουν.

Ερωτηθείς από την «Π», για την άκρως ρατσιστική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέλους του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. στην οποία ο Θεόδωρος Γιάνναρος αποκαλούσε «πίθηκο» Ιρανό μετανάστη και τον απειλούσε πως θα πάει «από εκεί που ήρθε», ο κ. Στεργίου ξεκαθάρισε πως «κανένα μέλος του κόμματος, δεν θα νοθεύσει την συνολική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας» και πως αταλάντευτη στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει, να αποκηρύσσει τέτοιες δηλώσεις από όποιο στέλεχος προέρχονται και όσο ψηλά και αν βρίσκεστε.

Να σημειωθεί, ότι λίγη ώρα μετά, επισήμως ανακοινώθηκε η διαγραφή του κ. Γιάνναρου από μέλος του κόμματος. Στην ανακοίνωσή διαγραφής αναφέρεται πως «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ