Μενού Κλείσιμο

Το ενδιαφέρον (και) Πιερικών επιχειρήσεων προσέλκυσε η ANUGA 2019

Σε σταθερή τροχιά εξωστρέφειας

 

Τα 100 χρόνια συμπλήρωσε φέτος η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019, που πραγματοποιήθηκε αρχές Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο KOELNMESSE στην Κολωνία της Γερμανίας. Αναμφισβήτητα πρόκειται για την κορυφαία έκθεση του κλάδου, στην οποία οι συμμετέχοντες προωθούν όχι μόνο τις καινοτομίες του σήμερα, αλλά και του αύριο.

 

Και η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον επιχειρήσεων της Πιερίας οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων και των ποτών, διατηρώντας σταθερή τροχιά εξωστρέφειας και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και προϊόντων τους. Στελέχη σημαντικών εταιρειών που εδρεύουν στην Πιερία, επισκέφθηκαν την έκθεση όπου είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν ιδέες, αλλά και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με άλλες εταιρείες του κλάδου, από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των εταιρειών Πίτσιας Α.Ε., Chick in Καλαϊτζής, Lavery Cheese Factory και Ελαιοτριβεία Γκεβρέκης.

Η Διεθνής Έκθεση ANUGA 2019 φιλοξένησε περισσότερους από 8.000 εκθέτες. Περισσότερες από 300 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην 6η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες, όσον αφορά στο μέγεθος των συμμετοχών.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη, με ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα και με την παρουσία των πιο σημαντικών εισαγωγέων, διανομέων και αγοραστών από όλο τον κόσμο. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία πρόσβασης στη γερμανική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά του αγροδιατροφικού τομέα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών, αλλά και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

«Οι εμπορικές επαφές και συμφωνίες, που είχαν επιτευχθεί κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις της ANUGA, ενισχύθηκαν ενώ δημιουργήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για την υλοποίηση νέων εποικοδομητικών συνεργασιών», αναφέρουν στελέχη των εταιρειών, αξιολογώντας απολύτως θετικά την παρουσία τους στην φετινή έκθεση.

Παρούσα στην έκθεση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Με τη συμμετοχή μας στη διεθνή έκθεση Anuga 2019 , συνεχίζουμε να είμαστε αρωγός στις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα για την τόνωση της εξωστρέφειάς τους προσφέροντας βήμα προβολής σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και κάθε δυνατή υποστήριξη για την καλύτερη προβολή των προϊόντων τους. Με τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της η Περιφέρεια κατάφερε να εδραιώσει και να ενισχύσει τις επαφές και τις εμπορικές συμφωνίες που είχαν δημιουργηθεί από την προηγούμενη έκθεση, να αυξήσει το κύρος των συμμετεχόντων και με τη διαχρονική της παρουσία να δώσει τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της να παρουσιάσουν τα μοναδικά προϊόντα τους» δήώσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρης Μπάτος, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ