Μενού Κλείσιμο

Τη στήριξη των εξαγώγιμων γεωργοδιατροφικών προϊόντων ζητά από τον Πρωθυπουργό η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κεντρικής Μακεδονίας

Αίτημα στήριξης των εξαγώγιμων γεωργοδιατροφικών προϊόντων, απήυθυναν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Σύμπραξης Κωνσταντίνος Κιλτίδης και ο Γραμματέας Θεοφάνης Γκέκας

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, εκφράζουν την αγωνία τους για τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία και ζητούν επιπλέον μέτρα στήριξης για τα εξαγώγιμα αγροτοδιατροφικά προϊόντα τής περιοχής μας.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

η πανδημία κλιμακώνεται πλήττοντας την Πατρίδα μας και τους πολίτες της.

Η άμυνα στην διάδοση της πανδημίας θα συνεχισθεί.

Καθίσταται εμφανές ότι μαζί με την βιολογική επίπτωση και η οικονομική δραστηριότητα της χώρας βρίσκεται ενώπιον κινδύνων αποδιοργάνωσης.

Ο ισχυρότερος βραχίονας της οικονομίας και του ΑΕΠ, η γεωργοδιατροφική παραγωγή σε πολλούς τομείς απορυθμίζεται. Επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα διατήρησης εκείνων των κλάδων του τομέα που είχαν ισχυρό εξαγωγικό πρόσημο.

Κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα συναντούν εμπόδια στην εξωστρέφεια εξαιτίας της πανδημίας, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι οστρακοκαλλιέργειες, τα κτηνοτροφικά προϊόντα, οι κομπόστες ροδάκινου, οι βρώσιμες ελιές, το ελαιόλαδο, τα νωπά φρούτα, οι καρποί κ.ά.

Εκτιμούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να υποστηριχθούν στην εγχώρια αγορά και κατανάλωση για να διατηρηθεί το παραγωγικό τους υπόβαθρο και οι υποδομές τους. Στα κρατικά ιδρύματα, νοσοκομεία, ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν με την βοήθεια του ειδικού ταμείου για τον κορωνοϊό να υποστηριχθούν. Με παράλληλη διαδικασία, αυτής των διαγωνισμών να προωθηθούν προς κατανάλωση. Είναι γνωστό εξάλλου ότι πρόκειται περί προϊόντων υψίστης διατροφικής αξίας.

Τα πρότυπα που εφαρμόσθηκαν σε άλλες μαζικές καταστροφές δείχνουν τον δρόμο της υλοποίησης, αυτής της υποστηρικτικής δράσεως. Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν την δυνατότητα να συστήσουν επιτροπή για υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνδρομή», καταλήγουν στην επιστολή τους

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ