Μενού Κλείσιμο

«Ψυχρή εισβολή»: Εφοδιασμένες με 5.000 τόνους αλατιού οι αποθήκες της Περιφέρειας – Σε επιφυλακή 100 εκχιονιστικά μηχανήματα

Σε επιφυλακή είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα αποχιονιστικά μηχανήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει της «ψυχρής εισβολής» που αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σε σύσκεψη συντονιστικού χαρακτήρα που έγινε χθες στην Περιφέρεια, συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο και το στοίχημα να διατηρούν ανοιχτοί οι δρόμοι, σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Περίπου 4.500 με 5.000 τόνοι αλατιού είναι έτοιμοι στις αποθήκες της Περιφέρειας για να διανεμηθούν όπου κριθεί απαραίτητο εκ των οποίων οι 900 είναι στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο σχέδιο αυτό θα συνδράμουν πάνω από 100 αποχιονιστικά μηχανήματα 30 από τα οποία είναι ενσωματωμένα στον στόλο του δήμου Θεσσαλονίκης, αφού έγινε και η σχετική επιθεώρηση.

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Από το απόγευμα της Παρασκευής (15-12-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.

Από το πρωί του Σαββάτου (16-12-2023) θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα.

Μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16-12-2023) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

Από τo μεσημέρι της Παρασκευής (15-12-2023) στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το Σάββατο (16-12-2023) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδυνές ώρες.

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

Tο Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

ΠΗΓΗ: THESSTODAY.GR

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ