Μενού Κλείσιμο

Τι να αποφύγετε ως ζευγάρι για να προστατεύσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Τι να αποφύγετε ως ζευγάρι για να προστατεύσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Οι σεξουαλικές επαφές πρέπει να είναι ευχάριστες τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Το σεξ, για τους περισσότερους από εμάς, είναι ένα σημαντικό στοιχείο στις σχέσεις μας και είναι λογικό να θέλουμε να είναι απολαυστικό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως πάντα είναι. Ορισμένα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σεξουαλικές τους επαφές και αυτό είναι κάτι που μπορεί σταδιακά να αρχίσει να επηρεάζει και τη μεταξύ τους σχέση.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα ως ζευγάρι σε αυτό το κομμάτι της σχέσης σας, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να τα επιλύσετε. Αρχίστε από το να μην κάνετε τα παρακάτω, τα οποία επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή αρνητικά.

  1. Μην αποφεύγετε την επικοινωνία

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε καλή επικοινωνία μεταξύ σας. Να συζητάτε με ειλικρίνεια, προκειμένου να μπορείτε να κατανοήσετε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να μιλάτε για όσα σας αρέσουν και να τονίζετε όσα δεν σας ικανοποιούν τόσο, προκειμένου να μπορείτε να απολαμβάνετε μαζί καλύτερο σεξ. Εξίσου σημαντικό είναι να συζητάτε για όποια θέματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα, ένας άνδρας που αντιμετωπίζει στυτική δυσλειτουργία, συχνά δυσκολεύεται πολύ να μιλήσει για το πρόβλημα, ενώ παράλληλα μειώνεται η αυτοπεποίθησή του. Αλλά πρέπει να το κάνει, γιατί την ίδια στιγμή, η σύντροφός του κάνει υποθέσεις σχετικά με το γιατί δεν μπορεί να διατηρήσει τη στύση του (συχνά κατηγορεί τον εαυτό της). Μην ξεχνάς πως κατά τη διάρκεια της σχέσης μπορούν να σε απασχολήσουν κι άλλα τέτοιου είδους ζητήματα όπως για παράδειγμα η φαλλοπλαστική.

  • Μην αποφεύγετε την επίλυση του προβλήματος: Ωστόσο, η στυτική δυσλειτουργία, αν είναι συχνό φαινόμενο, πρέπει να αντιμετωπιστεί και μπορείτε ως ζευγάρι να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις για το πρόβλημα. Μια μέθοδος που παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης είναι τα κρουστικά κύματα. Σε ασθενείς με αγγειακού τύπου στυτική δυσλειτουργία, βελτιώνει τη ροή του αίματος στο πέος και, ως εκ τούτου, αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Τα κρουστικά κύματα είναι ανώδυνα και προσφέρουν αποτελέσματα που διαρκούν, σε σχέση με άλλες θεραπείες*.
  1. Μην ξεχνάτε τα κομπλιμέντα

Δεν πρέπει να κάνετε ο ένας τον άλλο να αισθάνεται υπέροχα μόνο στο κρεβάτι, αλλά και έξω από αυτό. Αν κάνετε κομπλιμέντα ο ένας στον άλλο θα φτιάξετε τη διάθεσή σας και θα τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας. Δώστε στον/στη σύντροφό σας την επιβεβαίωση ότι λατρεύετε τα χαρακτηριστικά του σώματός του/της και τον χαρακτήρα του/της. Μιλήστε για το πόσο τέλειοι είστε ο ένας για τον άλλο κ.ο.κ.

  1. Μην μένετε πάντα στα ίδια

Το καλό με τις μακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι τα ζευγάρια ξέρουν τα κουμπιά τους. Ο ένας ξέρει τι μπορεί να οδηγήσει τον άλλο σε οργασμό. Φυσικά, αν έχετε μια καλή ρουτίνα είναι σημαντικό να τη διατηρήσετε. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μην μένετε στα ίδια και να δοκιμάζετε και κάτι διαφορετικό. Έτσι θα κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον.

 

*Αν θέλετε να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη θεραπεία, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ