Μενού Κλείσιμο

Από τον φόβο στη δημιουργικότητα

Από τον φόβο στη δημιουργικότητα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνετε πιο δημιουργικοί. Δοκιμάστε αυτές τις στρατηγικές και δείτε τη δημιουργικότητά σας να ανθίζει.

1.Δείτε τα πράγματα αλλιώς

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεράσετε ένα δημιουργικό μπλοκάρισμα είναι να ξεκινήσετε φανταζόμενοι μια διαφορετική πραγματικότητα. Φανταστείτε τι θα κάνατε και πώς θα νιώθατε αν δεν είχατε μπλοκαριστεί. Σκεφτείτε νέους τρόπους προσέγγισης του προβλήματος και φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σας αν αυτό το πρόβλημα είχε λυθεί. Αυτού του είδους η σκέψη διεγείρει τη δημιουργικότητα και μπορεί να σας εμπνεύσει να αναλάβετε δράση και φυσικά να κρατάτε ένα ημερολόγιο https://flexbook.gr/el/6-imerologio με ότι έχετε σκεφτεί.

2.Μάθετε από άλλους

Η δημιουργικότητα δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, είναι μια δεξιότητα που μαθαίνουμε με την πάροδο του χρόνου. Οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί έχουν εξασκήσει τη δημιουργικότητά τους μαθαίνοντας από τους άλλους. Έχουν μάθει νέες ιδέες και έχουν δοκιμάσει νέα πράγματα, καθώς και έχουν αξιοποιήσει τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες. Οι άνθρωποι που δεν μαθαίνουν από άλλους ή δεν δοκιμάζουν νέα πράγματα καταλήγουν συνήθως με λιγότερη δημιουργικότητα, επειδή δεν έχουν νέες ιδέες ή εμπειρίες για να αντλήσουν από αυτές προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό και ενδιαφέρον για τους ίδιους ή τους άλλους γύρω τους.

  1. Να είστε περίεργοι για τον κόσμο γύρω σας

Το να είστε περίεργοι για τον κόσμο γύρω μας είναι ένας άλλος τρόπος για να είστε δημιουργικοί, επειδή όταν οι άνθρωποι είναι περίεργοι για τα πράγματα τείνουν να κάνουν ερωτήσεις που τους βοηθούν να μάθουν για αυτά τα πράγματα πιο γρήγορα, κρατήστε σημειώσεις σε ένα σημειωματάριο https://flexbook.gr/el/5-simiomatario και εμπλουτίστε τες με τον καιρό, δεν μπορείτε να φανταστείτε πως μια απλή σκέψη μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη ιδέα!

  1. Ονειροπολήστε

Μάθετε νέα πράγματα – η εκμάθηση νέων πραγμάτων μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει το μυαλό σας και να πυροδοτήσει διαφορετικές ιδέες. Υπάρχουν πολλά μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε, καθώς και διαδικτυακά μαθήματα, όπως το Skillshare και το Udemy, τα οποία είναι φθηνά ή και δωρεάν, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο.

Όταν βαριόμαστε, έχουμε την τάση να ονειροπολούμε. Όταν ονειροπολούμε, ο εγκέφαλός μας αναζητά συνδέσεις μεταξύ ιδεών και σκέψεων που κανονικά δεν σχετίζονται. Η ονειροπόληση είναι σημαντική επειδή μας επιτρέπει να κάνουμε αυτές τις συνδέσεις, οι οποίες πυροδοτούν τη δημιουργικότητά μας.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ