Μενού Κλείσιμο

Τα αιτήματά της κατέθεσε η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας στην υφυπουργό Εργασίας

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος, όπου συζήτησαν επί όλων των θεμάτων που απασχολούν τους Τρίτεκνους στη χώρα μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της υφυπουργού.

Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ είχε να κάνει με το Δημογραφικό πρόβλημα και το αίτημα αναγνώρισης των τρίτεκνων ως πολυμελών-πολύτεκνων οικογενειών με τρία και άνω παιδιά κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά τη συνάντηση επίσης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν:

-στα αποσυρόμενα προϊόντα

-τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

-δάνεια του ΟΕΚ

-προγράμματα στέγασης

-συμμετοχής της Ομοσπονδίας σε επιτροπές διαβούλευσης και προσλήψεων

-ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις ευπαθείς ομάδες

-ενιαία αντιμετώπιση σε όλη την Ελλάδα, με εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών, των ΚΤΕΛ και των αστικών λεωφορείων και των τρένων

-αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στο Α21

-προστασία της 1ης κατοικίας

-Επαύξηση voucher για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΠΟΤΤΕ, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν «και δεσμεύτηκε να μελετήσει τα στοιχεία για τις μεταφορές, να εξετάσει την πλαισίωση των επιτροπών και γενικά επιφυλάχτηκε να δώσει απαντήσεις μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος και Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Οι δύο βουλευτές επεσήμαναν πως οι πολυμελείς οικογένειες είναι αυτές που θα ανακόψουν με το παράδειγμά τους τη δημογραφική καθίζηση της χώρας μας και θα συμβάλλουν στην αλλαγή νοοτροπίας που θα επιτρέψει τη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.

 Από την ΟΠΟΤΤΕ  συμμετείχαν οι Δημήτρης Κοντός (Πρόεδρος), Γιώργος Χαβάκης (Αντιπρόεδρος) Σούλα Βακουφτσή (Γεν. Γραμματέας), Ζωή  Κοΐδου (Β΄ Αντιπρόεδρος) Μαίρη Χελιουδάκη (Υπ. Δημοσίων Σχέσεων), Δημήτρης Χριστοθανόπουλος (Οργαν. Γραμματέας).

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ