Μενού Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας – Κλιμάκιο στη Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης

Την Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πιερίας, των τμημάτων Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον διευθυντής της μονάδας Χαράλαμπο Κατόγλου, για πλήθος θεμάτων που αφορούν την εξάρτηση γενικότερα , προβλήματα της περιοχής σε σχέση με τις εξαρτήσεις, αλλά και τα τρέχοντα θεραπευτικά προγράμματα του Οργανισμού.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής και είχαν την ευκαιρία για συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Κατερίνη λειτουργεί από το 2008 με συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με το ΨΝΠΟ. Είχαν διατεθεί για τον σκοπό αυτόν 13 άτομα προσωπικό , ανάμεσα τους και παθολόγος , για τις ανάγκες των χορηγούμενων, που κατά διαστήματα είχαν φτάσει και τους 500 περίπου, σε ένα κτήριο που είχε προβλεφθεί να καλύπτει τις ανάγκες 120 ατόμων, χωρίς ποτέ να υπάρχει λίστα αναμονής , χάρη στην οργάνωση και το φιλότιμο των εργαζόμενων. Σήμερα εξυπηρετεί περί τους 280 χορηγούμενους ,όχι μόνο από την δική μας περιοχή .

Μετά πάνω από 10 χρόνια οικονομική κρίση, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, μνημόνια και την υγειονομική κρίση του τελευταίου έτους, μοιάζει με σκιά του εαυτού του, που επιβιώνει χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζόμενων.

Λειτουργεί υποστελεχωμένο , χωρίς πια παθολόγο , σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτήριο. Οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες χορηγούμενους ,για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη διαγνωστικού τεστ , θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πιερίας δεσμεύεται ότι είναι δίπλα και στηρίζει τον ΟΚΑΝΑ Κατερίνης στις πραγματικά πολύ μεγάλες ανάγκες του για να συνεχίσει το σημαντικό έργο της θεραπείας, αποκατάστασης και επανένταξης στην κοινωνία των εξαρτημένων ατόμων .

Η προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Ν.Δ. για διαρκή υποβάθμιση και  απαξίωση αυτών των δομών δεν θα περάσει, καταλήγει στην ανακοίνωσή του

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ