Μενού Κλείσιμο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Ενημερωτική συνάντηση είχε αντιπροσωπεία  της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας με επικεφαλής τον συντονιστή της Κωνσταντίνο Χατζηϊωαννίδη και την βουλευτή Πιερίας Μπέττυ Σκούφα με τον διοικητή του Γ.Ν Κατερίνης κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, το διευθυντή ιατρικού προσωπικού κ. Ανέστη Μπεκριδέλη, την διευθύντρια νοσηλευτικού προσωπικού κ. Βεργανδή Ευτυχία και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Γ.Ν Κατερίνης κ. Φωτιάδη Μανώλη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση  από τον διοικητή και τα στελέχη του Νοσοκομείου, για την κατάσταση που βιώνει σήμερα το νοσοκομείο μετά την κυβερνητική εντολή αναστολής εργασίας σε 122 εργαζόμενους, που δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν, καθώς και από την συνεχιζόμενη έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν επαρκώς οι κλινικές αλλά και η Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου μας.

«Όλα αυτά μάλιστα λίγο πριν τον χειμώνα και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων covid, εξαιτίας και του χωρίς σχέδιο ανοίγματος των σχολείων από την κυβέρνηση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγεωργίου η κλινική covid θα έχει δυναμικότητα 40 κλινών κάτι, που όπως δήλωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη της παθολογικής κλινικής καθιστά εντελώς επισφαλή και πολύ επικίνδυνη την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, αφού λόγω έλλειψης ιατρών αφού υπάρχουν μόνο 6 ιατροί.  Μετά την διεξοδική συζήτηση που έγινε με τους υπεύθυνους των ιατρών και νοσηλευτών  η εκτίμηση είναι ότι με τον σημερινό αριθμό υγειονομικού προσωπικού ο αριθμός των κλινών στην κλινική covid δεν μπορεί να ξεπερνά τις 20. «Σε αντίθετη περίπτωση και με τον ίδιο αριθμό υγειονομικών θα ξαναζήσει η Πιερία σκηνές του Νοεμβρίου 2020, κάτι που δεν το εύχεται  κανένας», εκτιμά η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αναφέρει πως «Για άλλη μια φορά η υγεία των πολιτών επαφίεται στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των υγειονομικών μας!

Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι από την περυσινή εφιαλτική χρονιά  λόγω θανάτων από covid, υπήρξε μόνο μια μόνιμη πρόσληψη ιατρού και 4 νοσηλευτών. Το νοσοκομείο λειτουργεί με την συμβολή των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που προσελήφθησαν λόγω της πανδημίας και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε λίγους μήνες.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας έχει καταθέσει δημόσια τις προτάσεις του και τοπικά με δημοσιεύσεις και έγγραφες παρεμβάσεις του Τομέα Υγείας της ΝΕ και στη Βουλή με παρεμβάσεις της κ. Σκούφα για την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝ Κατερίνης, την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και την στήριξη και ενίσχυση του ΕΣΥ .

Τέλος και η βουλευτής κ. Σκουφα και τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσαν την κάθετη και απόλυτη αντίθεση τους στην τιμωρητική αναστολή εργασίας και στέρηση μισθού σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και κινδυνεύουν ίσως και με απόλυση τους επόμενους μήνες.

Δήλωσαν με σαφήνεια ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και θα πάρουν ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρωτοβουλίες ώστε  να πειστούν και να εμβολιαστούν οι πολίτες και θα στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για άμεση άρση των αναστολών εργασίας ώστε να μην διαλυθεί περισσότερο το Ε.Σ.Υ.

«Άλλωστε η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει ότι αυτό που έχει ως κύριο πολιτικό στόχο είναι η ενίσχυση των ιδιωτών και η απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν υγείας

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αγωνιστούμε σήμερα από την θέση της αντιπολίτευσης και αύριο ως κυβέρνηση ώστε η δημόσια υγεία να παρέχεται δωρεάν και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ