Μενού Κλείσιμο

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Πιερίας: Με «σταθερά» την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψαν και τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας, σε μια συνάντηση η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με παρόντες νέους αλλά και παλαιούς Αρχιτέκτονες Μηχανικούς να ανταλλάσουν ευχές για ένα νέο έτος με υγεία και δημιουργία.

 

Οι δράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων θα συνεχιστούν μέσα στο 2020, με στόχο την ανάδειξη τόσο της αρχιτεκτονικής  κληρονομιάς όσο και της σημασίας σωστού σχεδιασμού νέων μελετών και κατασκευών.

Ακριβώς με αυτήν την φιλοσοφία και στο πλαίσιο των δράσεων που φέρνουν κοντά τα παιδιά και τους νέους της Κατερίνης με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Πιερίας, από την ομάδα εργασίας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, διδακτική ημερίδα για τους μαθητές του 5ου Λυκείου Κατερίνης με θέμα «Αρχιτεκτονική και Μνήμη».

Οι αρχιτέκτονες παρουσίασαν στους μαθητές τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα κτιρίων που παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον για την Κατερίνη ενώ παράλληλα αφηγήθηκαν την οικιστική εξέλιξη της πόλης μέσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής της.

Τόσο οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές όσο και οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στην παρουσίαση, είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και από τις δυο πλευρές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ