Μενού Κλείσιμο

Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής από τον ΣΑΔΑΣ Πιερίας στην Κατερίνη

Ας γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική του τόπου μας

 

«Αρχιτεκτονική: Κληρονομιά, χρήσεις, κοινωνία», είναι το θέμα του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής που διοργανώνει στην πόλη μας ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Πιερίας. Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΣΑΔΑΣ παίρνει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής.

 

Φέτος, συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ (που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 14 Οκτώβρη) είναι η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου με πολλές εκδηλώσεις αρχιτεκτονικού περιεχομένου, ανά τον κόσμο. Σε αυτήν τη γιορτή της αρχιτεκτονικής, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Πιερίας, συμμετέχει με εδώ και τρία χρόνια με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στην Κατερίνη. Ο ΣΑΔΑΣ καλεί το κοινό της πόλης να συμμετέχει στις δράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, που έχουν ως στόχο τη γνωριμία με την αρχιτεκτονική του τόπου, αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα

Οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνουν σειρά δράσεων όπως:

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Αρχιτεκτονική: Κληρονομιά, Χρήσεις, Κοινωνία». Παράλληλα με την ημερίδα, θα παρουσιαστούν οι προτάσεις και τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με θέμα την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού- Πολιτιστικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου (6 μμ)στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Φωτίου, με και οι τέσσερις εισηγητές είναι:

Νίκος Τσινίκας, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ, με θέμα «Σχεδιασμός Αιθουσών Ακροατηρίου».

Σταύρος Μαμαλούκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Σύγχρονη ορθόδοξη ναοδομία και παράδοση. Διδάγματα από τη σπουδή της ιστορίας της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής»

Βασίλειος Παγούνης, Καθηγητής τμήματος Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Δημήτριος Αναστασίου, Διδάκτωρ Αγρονόμος Τοπογράφος ΕΜΠ, με θέμα «Η χρήση των σύγχρονων γεωδαιτικών μεθόδων για την τεκμηρίωση μνημείων και συνόλων θρησκευτικής- πολιτιστικής κληρονομιάς»

 

-Αρχιτεκτονική ποδηλατοβόλτα σε γειτονιές της Κατερίνης σε συνεργασία με την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (5 μμ). Εκκίνηση από την Πλατεία Ελευθερίας.

 

-«Κτίρια Ανοιχτά», αρχιτεκτονικός περίπατος και ξενάγηση σε κτίρια της Κατερίνης την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου (5 μμ). Σημείο συνάντησης το κτίριο του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου «ο Άγιος Φώτιος». Η ξενάγηση περιλαμβάνει τα κτίρια του Αγίου Φωτίου, της Αστικής Σχολής Κατερίνης και του κέντρου τεχνών «9 Μούσες» (πρώην Αρχοντικό Τσαλόπουλου»)

.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ