Μενού Κλείσιμο

Στους «Ήρωες του Covid-19»η Περιφέρεια

Το βραβείο «Ήρωες του Covid-19» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βραβεύτηκε για την ανταπόκρισή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο χαιρετισμό του, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι πραγματικοί ήρωες είναι οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

«Εμείς φροντίσαμε ώστε οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, οι διασώστες του ΕΚΑΒ και όλοι όσοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση να έχουν τα απαιτούμενα μέσα», είπε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος δεν παρέλειψε να απευθύνει το δικό του ευχαριστώ, για το υψηλό φρόνημα, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και την αυταπάρνηση που επέδειξαν.  Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη ακόμη, τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλώνοντας πως το βραβείο τους ανήκει, όπως ανήκει σε όλους τους συμπολίτες μας στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι με υπευθυνότητα σε πολύ υψηλό ποσοστό ανέλαβαν την ατομική ευθύνη και συντέλεσαν αποφασιστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Η μάχη συνεχίζεται» είπε, συμπληρώνοντας πως γι’ αυτό ήδη η Περιφέρεια φρόντισε να κατευθύνει πόρους 80 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. «Παραδώσαμε 24 νέες κλίνες ΜΕΘ μέσα στην υγειονομική κρίση, ενώ ενισχύουμε και το ιατρικό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας για τα επόμενα χρόνια. Ως Περιφέρεια έχουμε αναλάβει δράση και για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Θέλω μόνο να επισημάνω ότι ήδη έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από την πανδημία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη σχετική πλατφόρμα προκειμένου να ενισχυθούν με κεφάλαιο κίνησης, μη επιστρεπτέο. Είναι μια σπουδαία βοήθεια, μια πρωτοβουλία που αναλάβαμε για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας. Δεν τελειώσαμε όμως με τον κορωνοϊό. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται. Η συνεργασία όλων μας είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε την κρίση τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης και βέβαια στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η δέσμευση που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή και διατηρούμε στο ακέραιο, είναι ότι στη διάρκεια αυτής της κρίσης δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του, κανέναν συμπολίτη μας πίσω», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ