Μενού Κλείσιμο

Στον εισαγγελέα κατά των «ψευδών δημοσιευμάτων» ο δήμαρχος Κατερίνης: «Να σταματήσει η παραπληροφόρηση»

Ο κ. Κουκοδήμος, κατέθεσε στον εισαγγελέα το ηχητικό από την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και αύριο Τετάρτη καταθέτει αναφορά. Για ιδιαίτερο ενδιαφέρον τού εισαγγελέα για την υπόθεση κάνει λόγο το νομικό επιτελείο του δημάρχου, αφού σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που προκαλούν ανασφάλεια και αναστάτωση, παρά εξυπηρετούν την ενημέρωση για το προσφυγικό ζήτημα.

Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον όσων επιμένουν να κάνουν λόγο περί πρότασής του για φιλοξενία επιπλέον μεταναστών σε όμορο δήμο, είναι ο δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Κατερίνης τα σχετικά στοιχεία.

Ο Κώστας Κουκοδήμος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Εισαγγελέα, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και ψέματα που πρέπει να σταματήσουν, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. «Κατέθεσα στον Εισαγγελέα όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν εις βάρος μου από τις 26 Φεβρουαρίου και μετά από ερώτημα –και όχι τοποθέτηση- που έκανα προς τον υπουργό», είπε ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο συγκεκριμένες ιστοσελίδες και μπλογκ («δύο είναι» όπως είπε) και ένα ραδιόφωνο «μεταδίδουν συστηματικά πως εγώ πρότεινα στον υπουργό να φέρει επιπλέον μετανάστες στην περιοχή μας», παρουσιάζοντας ως «πρόταση» ένα κομμάτι της ερώτησής του.

«Αυτή η παραπληροφόρηση, όλα αυτά τα ψέματα πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει επιτέλους να γίνεται σοβαρή δημοσιογραφία και έρευνα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως κατέθεσε στον εισαγγελέα, το ηχητικό με ολόκληρη την ερώτηση που έγινε από τον ίδιο, κατά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό.

«Αύριο Τετάρτη, θα προχωρήσω σε αναφορά για τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα και θα ξεκινήσει η διαδικασία για όσους συνεχίζουν εις βάρος μου, να λένε αυτά που λένε», είπε σε άλλο σημείο ο δήμαρχος Κατερίνης.

Ο δήμαρχος Κατερίνης, σημείωσε πως «τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα έχω διαψεύσει εδώ και μέρες. Η διάψευσή μου δυστυχώς δεν αναρτήθηκε στα συγκεκριμένα site και μπλογκ που μεταδίδουν αυτές τις ειδήσεις, αλλά συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Πλέον θα μιλήσει η δικαιοσύνη, διότι πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Στον εισαγγελέα κατέθεσα πρόσωπα και ονόματα και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουκοδήμος, για μια ακόμη φορά επανέλαβε πως δεν είναι στις προθέσεις του να δεχθεί η περιοχή μας επιπλέον πρόσφυγες και αυτήν τη θέση την έχει εκφράσει εδώ και 4 χρόνια και σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα στο Δήμο Κατερίνης. «Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κατέθεσα, λέω πως έχουμε υπερκαλύψει ως νομός και ως δήμος το 1%, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάθε νομός ή δήμος, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να φιλοξενήσουμε περισσότερους», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως «εμείς αρνηθήκαμε» την πρόταση του κ. Μηταράκη με την οποία ζήτησε από τους δήμους να δεχθούν επιπλέον πρόσφυγες.

Να σημειωθεί, πως η εκτίμηση του νομικού επιτελείου του δημάρχου, είναι πως ο Εισαγγελέας Κατερίνης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό και τα οποία περισσότερο προκαλούν αναστάτωση και ανασφάλεια, παρά συμβάλουν στην ενημέρωση των πολιτών, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ