Μενού Κλείσιμο

Στο «Πράσινο Ταμείο» η ανάπλαση χώρων στο Αιγίνιο

Την ένταξη έργων που υπέβαλαν δήμοι της χώρας μας στον Άξονα “Αστική Αναζωογόνηση”, αποφάσισε το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου. Μεταξύ των 10 δήμων που εντάχθηκαν έργα τους είναι και ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε το ποσό των 172.000 € για την “Ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου στην Κοινότητα Αιγινίου”. Σύμφωνα με την μελέτη που υπέβαλε ο δήμος, προβλέπεται ανάπλαση στην περιοχή που είναι γνωστή ως “Κοιμητήρια Ιερού Ναού Παναγίας”. Η ανάπλαση στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής και στην προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών, τόσο κατοίκων όσο και περαστικών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μανώλας ανέφερε: «Θεωρούμε πολύ σημαντική την ένταξη του δήμου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν θα αναβαθμισθεί όλη η περιοχή γύρω από τον συγκεκριμένο χώρο. Θα βελτιωθεί με ήπιο τρόπο η προσβασιμότητα στο χώρο με κατασκευή ραμπών Α.Μ.Ε.Α. και θα γίνει ένας διακριτός χώρος αναδείξεως, χωρίς να διακόπτεται η οπτική συνέχεια του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός κοινού σχεδιαστικού ύψους το οποίο θα προσδώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πάρκο και στους γύρω δρόμους, δημιουργώντας μία νέα “πολιτιστική ταυτότητα” στην περιοχή. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην διαταραχθεί το τοπίο και να ελαχιστοποιηθεί η μηχανολογική παρέμβαση, ώστε να υπάρχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για βελτίωση του τόπου μας, προς όφελος των συνδημοτών μας.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ