Μενού Κλείσιμο

Σωματείο Επαγγελματιών Αιγινίου: Ο Δήμος να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιο Μανώλα, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αφροδίτη Κουτσουμάρη, έστειλε το Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων, με την οποία ζητά να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Δήμου, οι οποίοι πλήττονται σοβαρά από την αναστολή λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας.

Στην επιστολή τους οι επαγγελματίες της περιοχής, ζητούν ουσιαστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ανάλογα μέτρα στήριξης με εκείνα που ήδη έχει λάβει ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου.

Η επιστολή

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, από την Κυβέρνηση, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες και του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Η πλειοψηφία αυτών, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και οι υπόλοιποι έχουν υποστεί σημαντική μείωση της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το άρθρο 37, «Κατεπείγουσες διατάξεις λειτουργίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», της ΠΝΠ (ΦΕΚ 68/20-03-2020), οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να απαλλάξουν, από την καταβολή δημοτικών τελών, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα.

Με βάση τα ανωτέρω ζητούμε να εισάγετε άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς συζήτηση και ψήφιση, θέμα για τη λήψη μέτρων που θα στηρίξουν την παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και συγκεκριμένα:

1) Απαλλαγή από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

2) Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

3) Απαλλαγή από το τέλος επισιτιστικών επιχειρήσεων (0,5%) και του τέλους παρεπιδημούντων (0,5%) για 6 μήνες, από 01-03-2020 έως 31-08-2020.

4) Επανακαθορισμός του ενοικίου των κυλικείων των σχολείων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και παράταση πληρωμής των ενοικίων από την αρχή του έτους 2020 με δυνατότητα διακανονισμού, δεδομένου ότι τα κυλικεία αυτά ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν από λίγους μήνες και εκ των πραγμάτων οι μέρες λειτουργίας τους θα είναι σημαντικά μειωμένες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ