Μενού Κλείσιμο

Σε Βρία και Γανόχωρα συνεχίστηκε η ενημέρωση φορέων και πολιτών από τον Δήμο Κατερίνης

Διαχείριση αδέσποτων από την… αρχή

 

Δύο ακόμη προγραμματισμένες συναντήσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης. Αυτή τη φορά η ενημερωτική συνάντηση με φορείς και πολίτες που πραγματοποίησαν οι αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργος Τσιαλός και ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Κώστας Γραμματικόπουλος, έγινε σε Βρία και Γανόχωρα.

 

Όπως είναι γνωστό, οι πρώτες συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, στον Άγιο Δημήτριο, στην Κάτω Μηλιά και στα Φωτεινά και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση τοπικών φορέων και πολιτών. Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα ότι σε όλες τις συναντήσεις συμμετέχουν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης.

Εκπρόσωποι φορέων και πολίτες από Βρία και Γανόχωρα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε με βάση τον Νόμο 4039/2012 όσο και τις σχεδιαζόμενες ενέργειες για τη διαχείριση των αδέσποτων. Μετά την ενημέρωση τέθηκαν ερωτήματα στα οποία δόθηκαν οι δέουσες απαντήσεις, κατατέθηκαν όμως και προτάσεις και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος γύρω από το θέμα αυτό.

Την ικανοποίησή του για τα μέχρι στιγμής θετικά αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργος Τσιαλός: «Φορείς και πολίτες ενημερώνονται συνεχώς, ευαισθητοποιούνται και δείχνουν πνεύμα συνεργασίας ώστε να επιτευχθεί ορθή διαχείριση του προβλήματος, με στόχο τη σημαντική μείωση του αριθμού των αδέσποτων σε όλο τον Δήμο. Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να λύνουμε τέτοιου είδους προβλήματα».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Κώστας Γραμματικόπουλος, δήλωσε: «Οι συναντήσεις αυτές είναι σημαντικές διότι υπάρχει πλέον ενημέρωση γύρω από ένα σοβαρό θέμα. Η Δημοτική μας αρχή μεριμνά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων, ενώ πολίτες και φορείς εκτιμούν αυτή την προσπάθεια, συζητούν μαζί μας και συμπαρίστανται στο έργο μας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ