Μενού Κλείσιμο

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας – Τι είπε για κυβέρνηση και αθέμιτο ανταγωνισμό ο Ηλ. Χατζηχριστοδούλου

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου πραγματοποιήθηκε πραγματοποίησε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας Άκης Μπάφας και ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Ιωάννης Μπρατάκος.

Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν και πρόεδροι άλλων ΕΒΕ της χώρας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, είχε την ευκαιρία να καταθέσει, τους προβληματισμούς της επιμελητηριακής κοινότητας αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων ελληνικών επιχειρήσεων, εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι «πρώτη φορά κυβέρνηση άκουσε, μελέτησε και εφάρμοσε προτάσεις που κατέθεσαν Επιμελητήρια της χώρας, όπως το Επιμελητήριο Πιερίας που από την πρώτη στιγμή, μέσω επιστολών, προς τα αρμόδια υπουργεία, παρουσίασε στοχευμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων». Σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα, γενναία, μέτρα ώστε να βγουν από το αδιέξοδο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή καθώς, με αφορμή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, αποκαλύφθηκε, όπως είπε, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν παράγει. «Δεν παράγω σημαίνει δεν εξάγω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο κ. Χατζηχριστοδούλου επανέλαβε την ανάγκη να ανασταλεί προσωρινά η είσπραξη των δημοτικών τελών από τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς, όπως είπε, είναι οξύμωρο να εισπράττονται δημοτικά τέλη ανταποδοτικού χαρακτήρα από κλειστά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέδειξε ακόμη το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που προέκυψε τους τελευταίους μήνες. Όπως είπε, την ίδια ώρα που μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εμπορεύονται προϊόντα όπως παπούτσια, εργαλεία, πετσέτες κ.α, παραμένουν κλειστές με εντολή του Κράτους, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πουλούν αντίστοιχα προϊόντα. Για το συγκεκριμένο θέμα, ως γνωστόν, έχουν ήδη ενημερωθεί τα αρμόδια Υπουργεία μέσω επιστολής του Επιμελητηρίου Πιερίας ενώ τόσο ο κ. Μπάφας όσο και ο κ. Μπρατάκος δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφερθεί και στο αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

“Αυτές οι ανωμαλίες που έχουν προκύψει στην αγορά πρέπει να εξαλειφθούν” τόνισε ο κ. Μπρατάκος συγχαίροντας τον κ. Χατζηχριστοδούλου για τις στοιχειοθετημένες διαπιστώσεις και τις τεκμηριωμένες προτάσεις που θα αποτελέσουν, όπως είπε, εργαλεία για λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών το επόμενο διάστημα.

Τέλος τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου για δια ζώσης συσκέψεις με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ