Μενού Κλείσιμο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας – «Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν το απόγευμα της Τρίτης (7 μ.μ.) στην πλατεία Ελευθερίας, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, συνεχίζοντας τον κύκλο των αντιδράσεων του στο «αντιεκπαιδευτικό», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και ενάντια στον «Μεγάλο Αδελφό» μέσα στις αίθουσες των σχολείων               

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Πιερίας αναφέρει: «Η κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας,  εν μέσω πανδημίας, αποτελεί, όπως ήδη έχουμε τονίσει, πρωτοφανή πράξη πολιτικού αμοραλισμού της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο στοχεύει στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών, στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Για το ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας δεν είναι αποδεκτή καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα από τις σχολικές αίθουσες  για λόγους παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας. Να μην τολμήσει η ηγεσία του υπουργείου παιδείας να θέσει σε εφαρμογή τη (ν)τροπολογία που μετατρέπει τη διδασκαλία σε τηλεοπτική παράσταση και βάζει στις τάξεις μας τον Μεγάλο Αδελφό!

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν το μέτρο της αναμετάδοσης των μαθημάτων.

Απαιτούμε:

-Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

-Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

-Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

-Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν.Πιερίας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη, την Τρίτη 26-5-2020 και ώρα 19.00», καταλήγει η ανακοίνωση

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ