Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Στους δρόμους γονείς και εκπαιδευτικοί για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

Σε κινητοποίηση καλούν αύριο το μεσημέρι η Ένωση Γονέων Συλλόγων και Κηδεμόνων Δ.Ε. Κατερίνης, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Πιερίας. Αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας τα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αρχικά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, διεκδικούν:

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους για μαθητές και εκπαιδευτικούς

-Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για τη φετινή χρονιά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

-Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

-Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.

-Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα. Αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού. 

-Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών.

-Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

-Χορήγηση των απαραίτητων και κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους μαθητές αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων

-Παροχή τεχνολογικών μέσων ( τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) και γρήγορο ίντερνετ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, για ενίσχυση και βελτίωση της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης (ωσότου ανοίξουν τα σχολεία). Μη καταγραφή απουσιών στους μαθητές, οι οποίοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού καθώς και λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στα self-test.

-Παράταση της επίδοσης της βαθμολογίας, καθώς με την τηλεαξιολόγηση αυτό που αξιολογείται, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι το πορτοφόλι του κηδεμόνα και η ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει κάθε μαθητής παρά οι επιδόσεις του

-Αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης, όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτήν που θα διδαχθεί δια ζώσης, καθώς πολλοί μαθητές ακόμη και σήμερα δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, ενώ προβλήματα σύνδεσης στο Webex εξακολουθούν να υφίστανται.

-Σε ένα πλαίσιο αναγκαίου εξορθολογισμού των δαπανών να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς και αξιοποίησης των πιστώσεων των Δήμων, για όσο χρονικό διάστημα παρέμεναν τα σχολεία κλειστά, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα σχολεία

-Εργασιακές διευκολύνσεις όλων των γονέων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με παιδιά που είτε λόγω ασθένειας, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθή ομάδα δεν μπορούν να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ