Μενού Κλείσιμο

Σχολικά είδη για 300 μαθητές!

Η Εθελοντική Ομάδα προετοιμάζεται για την… έναρξη του σχολικού έτους!

 

Η φετινή πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Ελλάδα και τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου

 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας “Ο Τόπος μου”  έχει εξασφαλίσει τα σχολικά είδη για περίπου 300 μαθήτριες και μαθητές Δημοτικού Σχολείου τα οποία θα διανεμηθούν σε οικονομικά ασθενέστερς οικογένειες, αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019/2020.

 

Φέτος η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Ελλάδα και με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη συνάντηση μεταξύ της συντονιστικής επιτροπής και των διευθυντών όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης με στόχο την οργάνωση των τελευταίων λεπτομερειών της πρωτοβουλίας.

Τα σχολικά είδη έχουν ήδη παραδοθεί και με την καθοδήγηση μιας ομάδας εκπαιδευτικών, την ερχόμενη Τρίτη, θα αρχίσει η συσκευασία τους, έτσι ώστε με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού οι εκπαιδευτικοί όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Τονίζεται πως η επιλογή των μαθητριών και των μαθητών γίνεται αποκλειστικά από τον δάσκαλο της τάξης ενώ η παράδοση των σχολικών ειδών πραγματοποιείται στον χώρο του Καπνικού Σταθμού με ανώνυμη, αριθμημένη επιστολή, υπογεγραμμένη από την/τον διευθύντρια/διευθυντή του σχολείου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας “Ο Τόπος μου” καλεί τις διευθύντριες και τους διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου Κατερίνης, όπως επίσης όλους τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν στη συσκευασία και τη διανομή των σχολικών ειδών,  την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 να βρίσκονται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

«Η όμορφη αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία μιας ομάδας φίλων και υποστηρικτών μας από το Λουξεμβούργο της οποίας  ηγούνται οι φίλοι Μαργαρίτα και Michel οι οποίοι, εδώ και χρόνια τώρα, στέκονται στο πλευρό μας και στηρίζουν τις δράσεις μας. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους και τους υποσχόμαστε πως θα πραγματοποιήσουμε την επιθυμία τους ακόμη και το τελευταίο μολύβι να φτάσει στα χέρια των παιδιών που το έχουν πραγματικά ανάγκη», καταλήγει η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ