Μενού Κλείσιμο

Σάββας Χιονίδης: «Τομή για τη δημόσια διοίκηση το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ»

Κεντρικός εισηγητής του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ ήταν ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Χιονίδης. «Αποτελεί ιστορική τομή της κυβέρνησης της Ν.Δ. στο τομέα της δημόσιας διοίκησης», υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, αφού πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διασφαλίζει τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα

Διαφάνεια, αντικειμενικότητα, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα διασφαλίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον ΑΣΕΠ.

Ο Σάββας Χιονίδης στην εισήγησή του υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο καθιερώνεται ενιαίος γραπτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις στο δημόσιο και παράλληλα εισάγονται «καινοτόμες διαδικασίες διακρίβωσης εργασιακή αποτελεσματικότητας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Πιερίας προσδίδεται πλέον βαρύτητα στους τίτλους Μεταπτυχιακών, Διδακτορικών, Ξένων Γλωσσών και Εμπειρίας, ενώ εντάσσονται στη διαγωνιστική διαδικασία και κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, συγγενείς ΑμεΑ

Τέλος, υπογράμμισε ιδιαίτερα πως «θωρακίζεται το αδιάβλητο του ΑΣΕΠ μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της διαλειτουργικότητας με τους φορείς.»

Η εισήγηση του βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδη

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ