Μενού Κλείσιμο

Σαρηγιάννης: Μέχρι τέλος του μήνα οι νεκροί θα αγγίξουν τους 100 την ημέρα

Την εκτίμηση ότι στις αρχές Δεκεμβρίου μπορεί να φτάσουμε και 9.000 κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Αν θέλουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όλοι μαζί πρέπει να εμβολιαστούμε τώρα. Δυστυχώς το παράθυρο του χρόνου κλείνει», τόνισε.

Για την αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, που σήμερα ξεπέρασαν ξανά τις 7.000, απάντησε: «Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Είναι μια συνέχεια της αυξητικής πορείας, καθώς τα μέτρα που ελήφθησαν το Σάββατο, οπότε ουσιαστικά η επίδραση τους θα φανεί από τις 16 του μήνα και έπειτα».

«Για αυτή την εβδομάδα περιμένουμε ισοσταθμικά μία συνεχή αύξηση που μπορεί να μας οδηγήσει σε 7.000 και παραπάνω κρούσματα», συνέχισε και εξήγησε ότι η ταχύτητα αύξησης είναι της τάξης 300 κρουσμάτων την ημέρα.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, τις επόμενες ημέρες «δεν θα δούμε εύκολα 10.000 κρούσματα», προσθέτοντας ωστόσο ότι «για να φτάσουμε σε αριθμούς κοντά στις 10.00 θα είμαστε στο τέλος του μήνα, αρχές Δεκεμβρίου»

Κάνοντας μια εκτίμηση για αριθμό των νεκρών, απάντησε ότι «θα συνεχίσουν να αυξάνονται». «Είναι σε αυξητική πορεία και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει κοντά στους 100 θανάτους την ημέρα», πρόσθεσε.

Στα σενάρια πως από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορεί να έχουμε και 3.000 νεκρούς μέσα σε αυτό το δίμηνο, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως «είναι συντηρητικός ο υπολογισμός αυτός. Μπορούμε να φτάσουμε τους 4.000 νεκρούς».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ