Μενού Κλείσιμο

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεχίζει τις προβολές της την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 20.00 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του Κινηματογράφου Ευκαρπίδη, με την ταινία  “Πεσμένα φύλλα”.

“Πεσμένα φύλλα / Kuollet Lehdet”
Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι (Φινλανδία)
Παίζουν: Μάρτι Σουόσαλο, Γιούσι Βατάνεν, Αλίνα Τομλίκοφ, Άλμα Πόιστι

Δύο μοναχικοί και φαινομενικά αταίριαστοι άνθρωποι, ο αλκοολικός οικοδόμος Χολάπα και η υπάλληλος σουπερμάρκετ Άνσα, η οποία απολύεται όταν δίνει ληγμένα τρόφιμα σε έναν άστεγο, αντί να τα πετάξει στα σκουπίδια όπως απαιτεί ο κανονισμός, συναντιούνται τυχαία μια νύχτα στο Ελσίνκι, σ’ ένα καραόκε μπαρ. Την επόμενη φορά θα συναντηθούν σε μια στάση λεωφορείου και μετά την τρίτη φορά θα αποφασίσουν να πάνε σινεμά. Θέλουν να ανανεώσουν το ραντεβού τους, αλλά εκείνος θα χάσει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της, που θα το παρασύρει ο αέρας μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα.
Από τις ωραιότερες ταινίες της χρονιάς η νέα δουλειά του Άκι Καουρισμάκι είναι συνεπής με το ύφος του σκηνοθέτη και αποτελεί μια γλυκύτατη φιλμική αγκαλιά. Ευαίσθητη και ξεκαρδιστική όταν πρέπει, κοινωνικά και πολιτικά αιχμηρή όταν χρειάζεται, η ταινία είναι ένα lovestory για την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το όραμα για ένα σινεμά με αστείρευτα αποθέματα αγάπης για τους ήρωες και τους θεατές του.

Τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=-wWcdBI6kFI

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ