Μενού Κλείσιμο

Πολίτες σε Δράση: «Χάθηκαν» 2.000.000 ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα και κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη

Για 2.000.000 ευρώ που «χάθηκαν» εξαιτίας αδυναμίας απορρόφησης όλου του ποσού των 5,7 εκατομμυρίων από πλευράς Δήμου, κάνει λόγο ο Συνδυασμός του πρώην δημάρχου Σάββα Χιονίδη «Πολίτες σε δράση».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί ο συνδυασμός και σχολιάζοντας σχετική ανάρτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Μορφακίδη, σημειώνει πως μεταξύ άλλων, πως δυστυχώς κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την οικονομική ζημιά που υπέστη ο Δήμος από αυτήν την εξέλιξη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδυασμού Πολίτες σε Δράση, αναφέρονται τα εξής: «Με απογοήτευση μάθαμε απο δημοσίευση στο προσωπικό προφίλ του Αντιδημάρχου Οικονομικών στο Facebook, ότι ο Δήμος μας ΕΧΑΣΕ 2.000.000€ από το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας λαμβάνουν χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των χρεών σε τρίτους. Για τον Δήμο Κατερίνης φέτος, δόθηκαν από την κυβέρνηση 5.700.000€ και η Διοίκηση των κυρίων Κουκοδήμου – Νταντάμη, κατάφερε να απορροφήσει μόλις τα 3.700.000€

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, είχαμε επισημάνει, στην συνέντευξη τύπου, τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες απορρόφησης και κρούσαμε ,απο τότε, τον κώδωνα του κινδύνου.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε μέσα από αναρτήσεις, σε προσωπικά προφίλ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η αδυναμία απορρόφησης 2.000.000€, όταν μάλιστα η Διοίκηση ενημερώνει με εκτενή Δελτία Τύπου για το κλάδεμα κάποιων δέντρων.

Δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναλάβει κανείς την ΕΥΘΥΝΗ για την οικονομική ζημιά που υπέστη ο Δήμος Κατερίνης.»

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μορφακίδης

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ