Μενού Κλείσιμο

Πλαίσιο στήριξης για την λαϊκή οικογένεια ζητούν οι σύμβουλοι της Λα.Συ. στην Πιερία, από τους Δήμους

«Ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους της Πιερίας», ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τους δημάρχους Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύνδας-Κολινδρού, οι δημοτικού σύμβουλοι των Συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως αναφέρουν «Σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της απειλής της δημόσιας υγείας και των συνεπειών που έχουν φέρει τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη της διάδοσης του κορωναϊού, καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους Δίου-Ολύμπου, Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού. 

Με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα αιτούμαστε:

Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και λαϊκών νοικοκυριών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν υπάρχουν σπίτια με διακοπή υδροδότησης λόγω χρεών, να γίνει άμεσα επανασύνδεση.

Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου (ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ),  που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού ή αδειών λόγω ένταξης στις ευπαθείς ομάδες και για τους εργαζόμενους με ελαστική σχέση εργασίας. 

Εξασφάλιση και τήρηση  όλων των μέτρων  προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

Να στελεχωθεί και με νέες προσλήψεις επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου  με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο (Κέντρο Υγείας και Τοπικά Ιατρεία), προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Κεντρική παρέμβαση των Δήμων για την άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας Αιγινίου, Κατερίνης και Λιτοχώρου.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να διεκδικήσει ο κάθε Δήμος έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κατερίνα Κουρίτα (Δήμος Δίου-Ολύμπου), Τσουπέης Νίκος (Δήμος Κατερίνης), Γιαγκόπουλος Θανάσης (Δήμος Πύδνας-Κολινδρού), καθώς και οι κοινοτικοί σύμβουλοι: Νάστος Αθανάσιος (Κοινότητα Λιτοχώρου), Ταντής Γιάννης (Πρόεδρος Τ.Κ Παντελεήμονα), Αγοραστός Γιάννης (Κοινότητα Παντελεήμονα), Αγοραστού Κατερίνα (Κοινότητα Παντελεήμονα), Αθανασούλα Θεοδώρα (Κοινότητα Κατερίνης), Τσιλιγκερίδης Παύλος (Κοινότητα Καταχά) και Σαβινίδης Ιωάννης (Κοινότητα Καταχά)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ