Μενού Κλείσιμο

ΠΙΕΡΙΑ – «Πνίγηκε» το παραλιακό μέτωπο, ζημιές σε όλο το νομό

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν την Κυριακή και συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα μέχρι το πρωί της Δευτέρας, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ολόκληρες περιοχές και να μετατρέψουν σε ποτάμια δρόμους στο Δήμο Κατερίνης, αλλά και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου ο οποίος για μια ακόμη φορά βίωσε τη μανία της φύσης.

Στο Δήμο Δίου Ολύμπου και ιδιαίτερα στη Δ.Ε. Δίου, μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έντονα όμως ήταν τα φαινόμενα και στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης, όπου για μια ακόμη φορά οι δρόμοι της Παραλίας μετατράπηκαν σε λίμνες

Στο παραλιακό μέτωπο και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες επιχειρούν από το βράδυ έως αυτή την ώρα μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν στο οδικό παραλιακό δίκτυο, λόγω της εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων, που πνέουν στο Θερμαϊκό κόλπο.

Ο υψηλός κυματισμός που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα τη διάβρωση της ακτής, την είσοδο της θάλασσας στο οδικό παραλιακό δίκτυο, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα σε κανάλια. Επιπλέον, φερτά από τη θάλασσα υλικά (φύκια, ξύλα κ.ο.κ.), κατέληξαν στο οδικό δίκτυο κ.α.

Το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης έχουν τεθεί σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν, προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο.

Τις επιχειρήσεις συντονίζει επί τόπου ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ενώ συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης και η προϊσταμένη του γραφείου πολιτικής προστασίας Μαρίζα Αντωνακοπούλου, με την συνδρομή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Επιπλέον, λόγω των μεγάλης έντασης ανέμων που επικράτησαν σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Κατερίνης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου για να απομακρύνουν τα δέντρα που ξεριζώθηκαν.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ