Μενού Κλείσιμο

Κακοκαιρία – Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου «μετράει» πληγές

«Πολύ δύσκολη η νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και η σημερινή ημέρα για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου», αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των πληγών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην περιοχή.

Προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες το απόγευμα την Κεντρική Μακεδονία προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε πολλά δίκτυα και υποδομές του Δήμου, κυρίως στις Κοινότητες Δίου, Καρίτσας και Κονταριώτισσσας. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου (προσωπικό και μηχανήματα) επιχειρεί Δημοτική Ενότητα Δίου για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Η σφοδρή βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να συνδράμει στον απεγκλωβισμό ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ανταποκρίθηκε σε πληθώρα κλήσεων για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες.

«Όλοι οι δημότες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια των έντονων αυτών καιρικών φαινομένων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ