Μενού Κλείσιμο

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Οικοσύστημα καινοτομίας για… επιχειρήσεις

Το “One Stop Liaison Office” παρουσιάζει στις επιχειρήσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

 

Το Οικοσύστημα Καινοτομίας One Stop Liaison Office παρουσιάζει στις επιχειρήσεις η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας σε μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

Το όραμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εξελιχθεί στην πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις αναδεικνύει η δυναμική παρουσία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, η οποία συμμετείχε σε δύο ακόμη σημαντικές δράσεις για την προβολή και προώθηση της καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το συνέδριο με θέμα «Υποστήριξη της Καινοτομίας στην περιοχή των Βαλκανίων (Supporting Innovation in the Balkan Mediterranean Area)», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, όπου ο αναπληρωτής διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης παρουσίασε το όραμα της Περιφέρειας για την καινοτομία και σύστησε στο κοινό το One Stop Liaison Office, την πλέον εμβληματική δράση του Μηχανισμού Υποστήριξης της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Το One Stop Liaison Office έχει ως στόχο να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο ως γραφείο διαμεσολάβησης μεταξύ της αγοράς, της έρευνας και της δημόσιας διοίκησης. Επιπλέον, είναι επιφορτισμένο να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις παρεμβάσεις της Στρατηγικής Έξυπνης Ειδίκευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια παρέμβαση που αποσκοπεί και συνεισφέρει στην προσέλκυση επενδύσεων, την αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης, την παραγωγή νέου εισοδήματος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ‘Innoplatform’ που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Balkan-Med.

Η δεύτερη δράση αφορά σε εκδήλωση με θέμα «Δυνατότητες Ψηφιοποίησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, η ανταλλαγή ιδεών και η ενεργή συζήτηση για τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων για τη ψηφιοποίηση των διεργασιών τους και τη δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανίες και λοιποί φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής.

Ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2016, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, στην ψηφιοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Όπως τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, η βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ανάδειξη των ψηφιακών κόμβων καινοτομίας σε ένα από τα βασικά εργαλεία του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη», το οποίο θα εγκαινιαστεί στη νέα Προγραμματική Περίοδο, 2021-2027. Η συγκεκριμένη πολιτική επιδιώκει την ποιοτική αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του Ευρωπαίου πολίτη μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

To One Stop Liaison Office λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του Μηχανισμού υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο e-mail: onestopshop@pkm.gov.gr

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ