Μενού Κλείσιμο

Ορκωμοσία και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους συμβούλους και τον Περιφερειάρχη

Πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου

 

Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων δεσμεύτηκε ότι θα είναι και την επόμενη θητεία (αυτή που ξεκίνησε επισήμως χθες) ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο το απόγευμα.

 

«Υπογράφουμε ένα άρρηκτο συμβόλαιο με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, με το οποίο αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια πρώτα και πάνω απ’ όλα, θα βάζουμε τα συμφέροντα αυτού εδώ του τόπου, της γεωγραφικά μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, των επτά περιφερειακών ενοτήτων και των 2 εκατομμυρίων πολιτών είπε ο κ. Τζιτζικώστας δίνοντας την δέσμευση ότι θα διοικήσει, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς διακρίσεις και, χωρίς αποκλεισμούς.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της νέας θητείας, ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως «σύμμαχός μας στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πάντα οι αξίες μας, που έρχονται από παλιά, όμως δεν είναι ούτε ξεπερασμένες, ούτε φθαρμένες, είναι βαθιές και αναλλοίωτες. Προχωράμε με εργατικότητα, θάρρος, αφοσίωση, επιμονή και διεκδικητικότητα. Με συνεργασία, αλληλεγγύη, πατριωτισμό, αγάπη για τον τόπο μας. Προσωπικός μου στόχος δεν είναι η ευημερία αποστειρωμένων αριθμών και δεικτών, που θα ανακηρύξουν επιτυχημένη τη διοίκησή μας. Στόχος είναι να ενώσουμε τους Μακεδόνες κάτω από ένα κοινό όραμα, που δεν είναι άλλο από ένα μέλλον διαφορετικό, ένα μέλλον καλύτερο, με δυνατότητες, προοπτικές και ευκαιρίες για όλους, με ανθρώπους που θα νοιώθουν σιγουριά, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, για τη ζωή τους, τη δουλειά τους, την οικογένειά τους. Και σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που ονειρεύονται αυτό το καλύτερο μέλλον και που είτε είναι σήμερα εδώ, είτε βρίσκονται σε κάποια γειτονιά, σε ένα χωριό ή σε κάποια πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας ένα πράγμα θέλω να τους πω απόψε: Μην ακούτε άλλο τις αμφιβολίες ή τους φόβους σας, ακούστε τις ελπίδες και τις μεγαλύτερες προσδοκίες σας. Γιατί αξίζουμε και δικαιούμαστε το καλύτερο. Γιατί όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Μακεδονία πάντα τα καταφέρνει».

Οι πέντε βασικοί άξονες του σχεδίου για την Περιφέρεια, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη είναι:

-Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η πιο φιλική περιφέρεια της χώρας στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

-Η Κεντρική Μακεδονία γίνεται η περιφέρεια που θέλεις να ζεις. Ανθρώπινη με καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία για όλους.

-Η Κεντρική Μακεδονία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον με δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

-Η Κεντρική Μακεδονία με ένα πλήρες, αναβαθμισμένο και σύγχρονο δίκτυο υποδομών σε όλους τους τομείς.

-Η αποτελεσματική Περιφέρεια που παρέχει υψηλής ποιότητας και ταχύτητας υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Τέλος, ο περιφερειάρχης έθεσε ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας του σχεδίου για τη Μακεδονία του 2030 τη συνεργασία όλων. «Στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας, σε όλα όσα έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα, δεν περισσεύει κανείς, και πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύουν καθημερινά τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, αλλά και την αφοσίωσή τους στο έργο που κάνουμε, και τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την τεράστια προσφορά τους. Και φυσικά στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, όλες οι δυνάμεις, όλες οι φωνές είναι χρήσιμες και έχουν πολλά να προσφέρουν, με προτάσεις, ιδέες, κριτική, δίνοντας πάντα όλοι, τον καλύτερό μας εαυτό, τηρώντας κάθε στιγμή τον όρκο που σήμερα δώσαμε, προτάσσοντας την ενότητα, τη συνεννόηση και τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σχολίασε πως «ο υπουργός Εσωτερικών δεν θα μπορούσε να λείπει από την τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη της Μακεδονίας μας, ενός ανθρώπου, ο οποίος πήρε το 62% στον πρώτο γύρο των εκλογών. Είναι προφανές ότι έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για να συνεχίσει ένα δημιουργικό έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η τετραετία που ξεκινά σήμερα θα είναι η πιο γόνιμη και η πιο  δημιουργική», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Να σημειωθεί ότι στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, παρόντες ήταν και οι τρεις δήμαρχοι των δήμων της Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, Βαγγέλης Γερολιόλιος και Αναστάσιος Μανώλας

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ