Μενού Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε και η φετινή Γιορτή του Αγρότη στην Καρίτσα

Κάτι περισσότερο

από γιορτή…

 

Αφορμή για μια ουσιαστική ανάδειξη θεμάτων και χρονιζόντων προβλημάτων τού γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, με σκοπό τη μελέτη τους και την εξεύρεση λύσεων, στάθηκε η παρουσία τού Γενικού Γραμματέα τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στρατάκου στη 17η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Καρίτσας.

 

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, αξιοποιώντας την παρουσία τού Γενικού Γραμματέα στη 17η Αγροτική Έκθεση, κάλεσε, πριν από την τελετή των εγκαινίων, σύσκεψη αγροτικών φορέων στο Δημαρχείο της Κονταριώτισσας όπου συζητήθηκαν σε βάθος θέματα που απασχολούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς της περιοχής .

Στη συνέχεια στο γήπεδο της Καρίτσας έγινε η τελετή εγκαινίων της 17ης Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας, η οποία αποτελεί θεσμό για την περιοχή και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με συνδιοργανωτές τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν με την παρουσία τού Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Γενικού Γραμματέα τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στρατάκου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, των Βουλευτών Ξενοφώντος Μπαραλιάκου, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββα Χιονίδη, του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιου Μανώλα, του Προέδρου τού Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Κώστα Σαμαρά, Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων καθώς και δημοτών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στην τελετή εγκαινίων ο Μητροπολίτης Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου καθώς και οι Βουλευτές.

Μιλώντας στα εγκαίνια της Έκθεσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο αξιόλογος αυτός θεσμός συμπεριλαμβάνει μια πολύ σημαντική έκθεση, με εκθέτες, κυρίως, τα μέλη της τοπικής αγροτικής οικονομίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών εφοδίων και στην προβολή των παραγωγών οι οποίοι μεταποιούν, τυποποιούν και εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά.

Το τοπικό πλεονέκτημα των τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με την πλούσια αγροτική παράδοση και τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, αποτελούν τη βάση για την επέκταση των δραστηριοτήτων και την ενδυνάμωση του εξαγωγικού προσανατολισμού των προϊόντων αυτών.»

Αμέσως μετά, ο κ. Στρατάκος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, από την Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης, πέρα από τα εγκαίνια και τις επισκέψεις στα περίπτερα, περιλαμβάνονταν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον μαέστρο Παναγιώτη Μπόρα (το Σάββατο) και από πολιτιστικούς συλλόγους τού Δήμου καθώς και λαϊκοδημοτική βραδιά, την Κυριακή με τον Κώστα Σαφέτη.

Στην Έκθεση συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκθετών από το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Πιερία, ενώ την επισκέφτηκαν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρα χιλιάδες επισκέπτες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ