Μενού Κλείσιμο

Όλα για τον ιό στο covidgr.net – Οι φοιτητές ιατρικής στη μάχη της έγκυρης ενημέρωσης για τον Κορονοϊό

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησαν φοιτητές της Ιατρικής στη χώρα μας, επιχειρώντας υπεύθυνα να συμβάλουν στην ενημέρωση των πολιτών για τον Covid 19.

Ένα γκρούπ φοιτητών ιατρικής, «έστησε» τον δικό του ιστότοπο και καθ’όλη τη διάρκεια της «καραντίνας» αλλά και για όσο η νόσος κυκλοφορεί στην κοινότητα, ενημερώνει με άρθρα του για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, για γνωστές και άγνωστες πτυχές της νόσου και αναλύει επιστημονικούς όρους που εισήγαγε στην καθημερινότητά μας η νέα κατάσταση

«Συζητήσεις είχαν αρχίσει διαδικτυακά για τη συμμετοχή μας στα δρώμενα. Γινόταν λόγος για εθελοντική εργασία, υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να βοηθήσουν. Πάνω στη συζήτηση, κάποιος πρότεινε να μαζέψουμε τη βιβλιογραφία και να την οργανώσουμε. Η ιδέα εξελίχθηκε στο σημερινό εγχείρημα: μια προσπάθεια απλοποίησης τής όλο και αυξανόμενης πληροφορίας για τον κορωνοϊό», αναφέρουν στον ιστότοπό τους covidgr.net., επιχειρώντας να συστηθούν στο κοινό τους.

Και αυτή είναι η πραγματικότητα! Στο covidgr.net, ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί με απλά, κατανοητά λόγια (που σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν εις βάρος της επιστήμης) για όλα αυτά που καθημερινά ακούμε, βλέπουμε ή και, ακόμα μπορεί να φανταζόμαστε για την ασθένεια. «Ως τελειόφοιτοι φοιτητές ιατρικής αξιοποιήσαμε την εξοικείωσή μας με την ιατρική πληροφορία και συνθέσαμε ένα περιεκτικό κείμενο, ένα εγχειρίδιο για τη νόσο Covid-19. Από τα συμπτώματα και τη θεραπεία έως και απαντήσεις σε πολλά φλέγοντα θέματα, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε την επιστημονική γνώση και να την εκλαϊκεύσουμε, καθιστώντας την προσβάσιμη σε περισσότερους», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Όλα αυτά, μπορεί κάποιος να τα διαπιστώσει με ένα «σερφάρισμα» στην covidgr.net.

Στην προσπάθεια, συμμετέχουν και η Κατερινιώτισα φοιτήτρια ιατρικής Κατερίνα Νικολή, οπότε έχουμε έναν επιπλέον λόγο να είμαστε υπερήφανοι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που πέρα από τον ουσιαστικό ρόλο στην έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση των πολιτών, σκορπάει ελπίδα για το αύριο της επιστήμης στη χώρα μας, αλλά και για την «ποιότητα» του ιατρικού προσωπικού που θα στελεχώσει τις δομές υγείας. Ελπίζουμε πως η πλειοψηφία αυτών των επιστημόνων δεν θα αναγκαστούν να εργαστούν στο εξωτερικό και η πολιτεία θα τους αξιολογήσει, θα τους δώσει τα επιπλέον εφόδια και κυρίως θα τους αξιοποιήσει στην προσπάθειά της για αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας.

Το site είναι «απαγορευτικό» για όσους πιστεύουν σε θεραπείες με κολόνιες, κρεμμύδια και μαντζούνια…

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ